Спасиоци загазили у хладну Миљацку

Спасилачки тимови већ два сата претражују корито Миљацке од Долац Малте у Сарајеву до ушћа у ријеку Босну и то након што је јутрос подигнута брана на Бентбаши. Велики број спасилаца је загазио у ријеку, а одређени дио претражују и уз помоћ чамца.

Босна и Херцеговина 25.12.2017 | 14:15
Спасиоци загазили у хладну Миљацку
Данас је 13. дан откако припадници Федералне управе цивилне заштите, Општинске службе цивилне заштите Коњиц, Кантоналне управе цивилне заштите КС, ГСС станица Сарајево и ГСС Нови Град те породица и пријатељи трагају за тијелом Алдина Мулића.

У току је претраживање корита Миљацке до ушћа у ријеку Босну, због чега је подигнута брана на Бентбаши, а на претрази је ангажовано 11 тимова.

Подсјећамо, Алдин Мулић је у ноћи с 12. на 13. децембар упао у Миљацку у сарајевском насељу Долац Малта, а за њим је скочио 24-годишњи Ирхан Фочо који га је покушао спасити. Нажалост, обојица младића су се утопила, а Фочино тијело пронађено је 14. децембра у ријеци Босни код Високог.

У петак су у потрази учествовали и припадници ГСС-а Хрватске који су с три чамца од Славонског Шамца претраживали низводно подручје Саве дуго 50 километара.

Извор: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар