Због закона неко мора одговарати

"Не знам шта ће кредитори да ураде јер је усвојен закон који није примјењив. Можемо да уђемо у теорију завјере па да кажемо да је неко усвојио закон да би добио кредите, а да се ти закони неће примјењивати", рекао је предсједавајући Дома народа Парламента БиХ Огњен Тадић.

Босна и Херцеговина 22.12.2017 | 11:01
Због закона неко мора одговарати
"Као предсједавајући Дома народа имам обавезу да са госпођом Кришто (Борјана) овај закон потпишем и да га упутимо у објављивање", рекао је предсједавајући Дома народа ПС БиХ Огњен Тадић коментаришући усвојени сет закон о акцизама.

Тадић је рекао да ће законско ријешење усвојено у различитом тексту на српском у односу на хрватски и босански са задовољством потписати.

"То радим са задовољством, јер постоји могућност да мој колега поднесе апелацију Уставном суду која ће бити ојачана чињеницом да је закон усвојен у различитим текстовима", рекао је Тадић.

Тадић је нагласио да се ради о закону у цијој је расправи учествовао све и један новинар, аналитичар, све и једна кафана.

"Не знам шта ће кредитори да ураде јер је усвојен закон који није примјењив. Можемо да уђемо у теорију завјере па да кажемо да је неко усвојио закон да би добио кредите, а да се ти закони неће примјењивати", рекао је Тадић.

замјеник предсједавајућег Дома народа из реда бошњачког народа сматра да је грешка у Секретаријату.

"Нисмо се упуштали у истрагу ко је направио грешку. Али смо свјесни да је грешка направљена у Серетаријату", рекао је Сафет Софтић, те додао да и унутар два дома постоје лектори те да треба секретаре питати ко је направио грешку.

"Неко је сигурно одговоран и неко мора одговарати", поручио је замјеник предсјеавајућег Дома народа Бариша Чолак.

Питање је како одговорити овај проблем, тврди Чолак.

"Како је могуће да из једне институције изађе један закон са различитим текстовима, и кажем вам да не мислим да је ово случајност", рекао је Чолак.

"Видјећемо на који начин ријешити. Закон би могао поново ићи у процедуру", казао је Чолак.

Подсјећамо, пред делегатима Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине данас је обиман дневни ред, а међу осталим тачкама је и неколико законских рјешења као и ревизорски извјештаји за 74 државне институције.

По хитном законодавном поступку требале би бити разматране измјене закона о платама и накнадама у бх. институцијама што је приједлог Савјета министара, а ове измјене се односе на осигурање једнаких права на полицијски додатак.

(Н1)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Пикси

22.12.2017 10:04

Народ је одговоран! Ми плаћамо све на крају крајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

22.12.2017 10:43

Ма све може кад је у питању кеш у џеп!

Name

ЖИКА Ж

22.12.2017 11:41

Ја сам жирант, ДОДО само дижи кредите!?

Name

борац

22.12.2017 10:07

Глупи сте ви сви за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

22.12.2017 11:39

САМО АКЦИЗЕ,ДОДО САМО ГАЗИ НАРОД,БОЉЕ СТО ЈЕ ГОРИВО СКУПЉЕ.

Name

митар

22.12.2017 12:39

Гориво на 5 марака као у рату.

Name

Анкица

22.12.2017 11:08

То сто ви радите у дому народа треба смуцкати па пролити на дјубристе, мозда це од тога у прољеце кренути зелена трава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

22.12.2017 11:22

Ма какав Закон,напиши инструкцију,она има снажније правно дејство,тако је у РС незнам како је у свијету!

ОДГОВОРИТЕ