Против измјена Изборног закона

Замјеник предсједавајуће Представничког дома парламента БиХ Шефик Џаферовић из СДА каже да је ова странка против Приједлога измјена и допуна Изборног закона БиХ који је предложио Клуб хрватског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 21.12.2017 | 17:16
Против измјена Изборног закона
Џаферовић тврди да предложена рјешења воде ка додатној дискриминацији и удаљавају БиХ од одлука које је донио Европски суд за људска права.

"Савјет ЕУ за спољне послове јасно је рекао да БиХ не треба да усваја никаква рјешења у Изборном закону која би земљу додатно удаљила од спровођења одлука Европског суда за људска права у предмету `Сејдић и Финци` и неколико других одлука у вези са тим", рекао је Џаферовић новинарима у Сарајеву.

Када је ријеч о Дому народа Парламента Федерације БиХ, Џаферовић каже да рјешења из овог закона воде до додатних етничких подјела.

Он каже да, према овим рјешењима, у Дому народа ФБиХ не би могао да сједи Хрват из Сарајева.

Говорећи о рјешењима предложеним за Мостар, Џаферовић тврди да она воде ка доминацији не само једног народа, већ једне политичке странке.

Према његовим ријечима, за Мостар је потребно рјешење према коме ће сви народи бити равноправни.

Коментаришући усвојени сет закона о акцизама, Џаферовић је рекао да су ти закони усвојени у текстовима у којима су усвојени и да ће као такви бити и објављени, јер "то тако мора бити".

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сефке

21.12.2017 17:45

бољебиму било да испита своје корене ако незна нека пита академика салиха селимовица онце му лијепо објаснити које први од његових дали дедо или пран дедо посто потур а стосе тице измјене закона бице измјена само да они могу да краду настимаце они себи неце питати јадни народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзаба Избори

21.12.2017 21:05

ако се не укине папкарење.

ОДГОВОРИТЕ