Брајант: Могао сам да видим 5-6 потеза унапријед!

Коби Брајант, који ће у ноћи између понедељка и уторка постати бесмртан, рекао је да је сезоне 2012/2013 могао да предвиди пет или шест потеза.

Кошарка 18.12.2017 | 20:45
Брајант: Могао сам да видим 5-6 потеза унапријед!
Легендарном играчу Лос Анђелес Лејкерса биће повучена оба броја, 8 и 24, пред почетак утакмице против шампиона Голден Стејт Вориорса.

Управо због тога, у Сједињеним Америчким Државама, цео дан посвећен је Брајанту који је иза себе оставио огромну заоставштину у НБА лиги.

Коби је за ЕСПН рекао да је сезоне 2012/2013 могао да предвиди потезе јер је тада играо можда и најбољу кошарку у каријери.

"То је сезона у којој сам повредио ахилову тетиву. Осећао сам да играм најбољу кошарку у мојој каријери", рекао је Коби за ЕСПН. Брајант је на мечу против Голден Стејта доживео тешку повреду, али упркос болу, остао је на терену и извео два слободна бацања. Једна од легендарнијих сцена у историји ове лиге.



Брајант се толико жртвовао у последњих неколико утакмица, да је играо у просеку преко 45 минута како би Лејкерси изборили плеј-оф.

"Морао сам да радим као манијак... Ментално, могао сам да видим пет или шест потеза унапред и тако неке луде ствари. То су ми била једна од омиљених времена. Умало ме није убило, али било је забавно", рекао је кроз смех Брајант.

Брајант је одиграо 78 утакмица у сезони 2012/2013 и просечно је бележио 27,3 поена, шест асистенција и 5,6 скокова. Коби је успео да одведе Лејкерсе у плеј-оф, али није могао да игра због тешке повреде.

Наредне године одиграо је само шест мечева, а потом је у лиги остао још две такмичарске године. Током каријере постигао је 33.643 поена, а лиги је остао чак 20 сезона.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар