Видео: Дан кад је Роналдо био "Мистер НО" за БиХ!

На данашњи дан, 1996. године, фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине је одиграла пријатељски меч са селекцијом Бразила. . .

Фудбал 18.12.2017 | 15:45
Видео: Дан кад је Роналдо био "Мистер НО" за БиХ!
"Змајеви" су 18. децембра 1996. године. под вођством селектора Фуада Музуровића били гости "кариока" у Манаусу, граду у амазонској џунгли који је љубитељима стрипа остао у сјећању као мјесто боравка славног јунака Џерија Дрејка, много познатијег као Мистер НО.

Екипа коју је тада на терену предводио актуелни спортски директор Бајерна из Минхена Хасан Салихамиџић пружила је пристојан отпор бразилским звијездама, међу којима су били и Ђалмиња, Роналдињо и Роналдо Назарија да Лима.

Управо је "прави" Роналдо, како су старији љубитељи фудбала "крстили" Бразилца да би направили разлику у односу на Португалца Кристијана, пресудио је фудбалерима БиХ и то "бомбом" у 67. минуту из слободног ударца за славље око 20.000 гледалаца.



Подсјетимо, готово идентичан тим, чији је селектор био Марио Загало, годину и по дана касније је на Мундијалу у Француској стигао до финала, гдје је поражен од домаћих "триколора" послије маестралне партије Зинедина Зидана.

БРАЗИЛ: Зети, Кафу, Гонкалвес, Круз, Роберто (Жуниор 73,), Консеисао (Рикардињо И 46.), Леандро, Денилсон, Ђалмиња (Родриго 73.), Ђовани (Осеас 77.), Роналдињо. Селектор: Марио Загало.

БиХ: Дедић, Геца, Пинтул, Рамчић, Капетановић, Главаш (Дадић 78.), Бегић (Мусић 62.), Беширевић, Шабић (Турковић 70.), Болић, Салихамиџић (Осмић 78.). Селектор: Фуад Музуровић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар