Без стратегије БиХ губи милионе евра

Министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић састао се данас са шефом Делегације ЕУ у БиХ и специјалним представником ЕУ у БиХ Ларс-Гуннар Wигемарком, у циљу проналажења рјешења за што хитније усвајање стратегије за рурални развој БиХ.

Босна и Херцеговина 18.12.2017 | 15:17
Без стратегије БиХ губи милионе евра
Наиме, како је истакнуто на састанку, уколико документ не буде усвојен до краја ове године, БиХ ће остати без средстава из европских фондова за помоћ пољопривреди.

„ЕУ је спремна за подршку пољопривредницима , али та значајна подршка ће постати доступна само уколико се стратешки документи усвоје до краја године“, истакао је амбасадор Wигемарк, наглашавајући да је нацрт документа добио високе оцијене европских институција. Wигемарк је поздравио напоре министра Шаровића на изради овог стратешког документа, истичући наду да ће и Влада РС у што краћем периоду препознати важност овог документа и дати неопходно мишљење.

Министар Шаровић је подсјетио да је ријеч о оквирној стратегији у чијој изради су равноправно учествовали чланови влада ентитета те да овај стратешки документ у потпуности поштује надлежности РС, чији захтјеви су максимално уважени. ”Ако документ не буде усвојен, штета за БиХ али и РС ће бити дугорочна и сваке године ћемо изгубити најмање 30 милиона евра”, истакао је министар.

Учесници састанка су се усагласили да сва друга питања као што је програмирање ИПА средстава треба засебно рјешавати те да то не смије бити препрека усвајања овако важног документа за пољопривреду оба ентитета.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

попара

18.12.2017 14:34

Нека губи,нема "преноса надлезности" на БиХ.Ово све треба архивирати да РС касније плати јер због њих смо изгубили милијарде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гидра

18.12.2017 15:55

Тако је сто горе то боље. Нема преноса надлезности, али зато се задњице преосе преко границе сваки дан. Пропадамо 100% у року од 4 године.

Name

текст поруке

18.12.2017 15:55

Ништа преносит надлежности И то. Стегнути каиш И полако. Имамо ми још снаге. Још мало па независност. Живио предсједник.

Name

Хоћемо напријед

18.12.2017 14:47

Докле ће Шаровић молити Владу РС да направи корак напријед?! Је ли могуће да га толико мрзе или га се боје да морамо сви да испаштамо? Па остаћемо најгори а и овако смо неконкурентни у односу на све па и на Србију...И шта је ЕК до сада чекала, зашто прије тражила да се ово усвоји??? Због акциза???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста Ново

18.12.2017 15:01

Ста це сада Зељкица смислити? А нема ни мјесец како је изјава да Саровиц лазе јавност да нас Вигемарк упозорава...У лази су кратке ноге!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

18.12.2017 16:00

Влада се понаса као предузеце које је приватизовано.Господо премијер располазете са новцем овог народа.Ви сте слиге а не газде.

Name

055

18.12.2017 15:50

Цини ми се да је овај Ларс Wигемарк обицна купљена јајара,цим он пуно сурује са лоповима типа Додика и слиц. Максимално се залагао за акцизе,јос један камен о врату овом народу, Према томе сто даље,јер је дебело подмазан да прогура акцизе,инаце ови су вец клиницки мртви,ето сад це мало зивнути!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

18.12.2017 16:50

Дај не маси репом, нема сафс мува.!

Name

додик,бакир,цовиц

18.12.2017 15:56

Нас тројица, ако је око пара,ми би смо се брзо договорили.

ОДГОВОРИТЕ