У акцији ухапшено осам особа

Службеници Федералне управе полиције након вишемјесечне истраге која је обављена под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона ухапсили су осам особа у акцији под називом КАТ.

Босна и Херцеговина 18.12.2017 | 13:24
У акцији ухапшено осам особа
К.М. (1981.год.), Ч.О. (1981.год.), М.М. (1990.год.), К.Ђ. (1988.год.), Х.Е. (1985.год.), В.Е. (1989.год.), Б.М. (1986.год), А.З. (1988.год.) ухапшени су у Какњу, а на терет им се ставља неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресено је осам локација, полицијски службеници ове Управе у претходном периоду, а у оквиру ове истраге, поред горе наведених, лишли слободе још седам особа. Код наведених лица је приликом претреса пронађено око један кг опојне дроге „Амфетамин“, одређена количина опојне дроге „Цанабис Сатива Л“, ватрено оружје и други предмети који потичу или се доводе у везу са предменим кривичним дјелом.

Особе које су данас лишена слободе биће криминалистички обрађена у службеним просторијама Федералне управе полиције, те ће у законском року бити предата Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу. 

У склопу наведених активности, ангажована је и Пореска  управа ФБиХ, која ће у оквиру своје надлежности извршити контролу једног угоститељског објеката у Какњу у којем су се организовале игре на срећу, а који су осумњичени користили за препродају опојне дроге. 

Приликом реализације наведених активности асистенцију пружају припадници Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона. 

Техничку подршку у реализацији оперативне акције „КАТ“ пружала је СИПА, саопштено је из ФУП-а.

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

шит

18.12.2017 12:28

Пацови су се намножили. Тешко је то сада искоријенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку мени

19.12.2017 10:34

Сваки пут као да снимају неки Филм у САД анас тјерају да гледамо Турске, руске,спанске Серие. Како да буду фото репортери на мјесту кад се сиротиња хапси а кад велики краду немозе се ниста докзати?

ОДГОВОРИТЕ