Богдан одличан у поразу Кингса, Боби није играо!

Сакраменто Кингси изгубили су на гостовању од Торонта резултатом 109:93, а српски репрезентативац Богдан Богдаовић забележио је још једну одличну партију. Богдан одличан, Боби играо мање од секунде (!?) Богдановићу је поен недостајао да изједначи рекорд НБА каријере, мада је све било у знаку човека који приводи крају незаборавну каријеру. С друге стране, Марјановић скоро да је понижен у Детроиту прошле вечери. 'Краљев' трипл-дабл хет-трик, Оладипо не стаје! После сјајне партије Богдана Богдановића, претходне ноћи одигране су још две утакмице НБА лиге.

Кошарка 18.12.2017 | 13:30
Богдан одличан у поразу Кингса, Боби није играо!
Богдановић је за 28 минута на паркету уписао постигао 18 поена (3/3 за два, 4/7 за три), забележио пет асистенција и три скока, и био један од најрасположенијих на паркету, али то није било довољно за победу Сакрамента.

Ово је друга најбоља одиграна партија бившег играча Партизана, јер је у победи над Чикаго Булсима имао поен више.

Репторси су водили током целог меча, али су Кингси успели да изједначе на полувремену 57:57.

Ипак, средином трећег квартала, домаћини су се вратили и до краја меча рутински одржавали предност за 20 . победу у сезони.

Победнички тим је предводио Демар Дерозан био је најефикаснији у победничком тиму са 21 поеном и пет асистенција, док је Кајл Лаури додао 16 поена.

Код Кингса, поред Богдановића се истакао Гарет Темпл са 18 поена, а пратио га је Џорџ Хил са 16 поена и пет асистенција.



За поен кратак од досадашњег рекорда НБА каријере (19, у победи над Булсима у Чикагу 1. децембра), Богдан Богдановић морао је да се помири са петим поразом Сакраменто Кингса у последњих седам мечева.

Два су им у тој непријатној серији нанели Торонто Репторси, прво у Калифорнији (87:102), а потом и у недељу касно увече по нашем времену у Канади (93:108) где се, као и увек када гостује неки НБА тим са српским кошаркашем, окупио велики број наших сународника.

А, када је тренер "краљева" Дејв Јергер одлучио да повуче најстаријег играча лиге, Винса Картера, на клупу за резерве у финишу меча, комплетна дворана устала је и овацијама испратила своју легенду са вероватно последње утакмице коју ће одиграти у Торонту.

Картер (40), којег су тада тек три године стари Репторси драфтовали као првог пика 1998. године, провео је шест сезона у Торонту и заувек освојио срца једне од највернијих публика у лиги.


Ако је заиста последњи пут допутовао у Торонто као НБА кошаркаш, остаће уписано да је за 25 минута на паркету постигао четири поена, уз два скока, две асистенције, украдену лопту и три блокаде. "Аир Цанада", што је надимак који је последица Картеровог одраза и наступа за (тада) један од два канадска тима у лиги, пет од осам Ол-стар селекција заслужио је као играч Торонта.

Богдановић је као резервиста играо 29 минута убацио три од три покушаја за два и четири од седам за три поена (18 поена укупно, уз три скока, пет асистенција, украдену и две изгубљене лопте), али у одређеним ситуацијама није добио пристојан критеријум код судија, као ни остали кошаркаши Сакрамента, који су извели само осам слободних бацања на утакмици.

Торонто (20-8) има далеко бољи скор од Сакрамента (9-20), убедљиво је добио и први дуел у сезони, деловало је да тај тим ове вечери може да се одлепи у било ком тренутку (што се и догодило у 3. четвртини) али далеко од тога да су Кајл Лаури (16, 5 ск, 7 ас), Демар Дерозен (21, 5 ас), Јонас Валанчијунас (13, 16 ск), Норман Пауел (14, 5/5 из игре) играли тако перфектну одбрану и једнако неухватљив напад да су заслужили да изведу 20 слободних бацања више од ривала.

Торонто је, иначе, "најгори" домаћин у НБА лиги ове сезоне са скором 11-1.

Нешто касније, Детроит Пистонси победили су Орландо Меџик као домаћини резултатом 114:110, а тренер Стен Ван Ганди пружио је Бобану Марјановићу мање од секунде!

Добро сте прочитали...

Наиме, када је Реџи Булок погодио тројку на асистенцију Иша Смита на две секунде пре краја првог полувремена за 60:43, Џонатан Симонс покушао је за кратко време да узврати, али је направио грешку и изашао са лоптом у аут пруживши домаћину шансу да осмисли напад за седам десетинки.

Ван Ганди се тада сетио да на дну клупе има 222 центиметра високог кошаркаша којег је увео у игру осам пута од старта сезоне, тако да је Марјановић уведен да покуша из одбојке да се упише у стрелце али за то није имао ни пун секунд.

Није успео.

На истом мечу, хрватски кошаркаш Марио Хезоња погодио је осам тројки из 12 покушаја за рекорд каријере од 28 поена и доспео на многе насловнице у САД и шире.

Пистонси су на свом паркету победили Орландо резултатом 114:110 и уписали трећу узастопну победу.

Гости су имали предност само на почетку, да би Детроит лако преокренуо и стекао велику предност, коју нису успели да истопе кошаркаши Орланда.

Детроит је овим тријумфом дошао до 17. победе у налази се на четвртој позицји Истока, док је Орландо 12. са скором од десет победа и 20 пораза.

Пистонсе је до победе предводио Реџи Булок са 20 поена и пет скокова, а пратили су га Ентони Толивер, Тобијас Харис и Реџи Џексон са по 17 поена.

Код Орланда су се истакли Марио Хезоња са 28 поена, шест асистенција, док је сјајан био Никола Вучевић, који је забележио дабл-дабл са 24 поена, 14 скокова уз седам асистенција.

'Краљев' трипл-дабл хет-трик, Оладипо не стаје! После сјајне партије Богдана Богдановића, претходне ноћи одигране су још две утакмице НБА лиге.

Кливленд Кавалирси забележили су 13. тријумф у последњих 14 сусрета, а Леброн Џејмс уписао је трећи узастопни трипл-дабл у слављу вицешампиона света на гостовању Визардсима у Вашингтону – 106:99.

Први пут од 2008. године 'Краљ' је везао три трипл-дабла, за јубиларни 60. у каријери, а овога пута са 20 поена (6/16 за два, 2/7 за три), 15 асистенција и 12 ухваћених лопти, уз нешто слабије проценте шута него иначе.

Најефикаснији у редовима победника био је Кевин Лав са 25 поена и девет скокова, Џеф Грин додао је 15 и пет скокова с клупе, док је двоцифрен био још Кајл Корвер са 11.

Код домаћина је најбољи био Бредли Бил са 27 поена (6/14 за два, 4/13 за три) и по пет ухваћених лопти и програвања. Најбоље га је пратио резервиста Мајк Скот са 19, уз по четири скока и асистенције, док је Џин Вол уписао 15 поена, десет скокова, шест асистенција и две блокаде.



С друге стране и Индијана Пејсерси били су успешни на гостовању, победивши без превише проблема Нетсе у Бруклину – 109:97.

Нову сјајну партију у тиму из Индијанополиса пружио је Виктор Оладипо са 26 поена (5/8 за два, 4/6 за три), седам скокова, три асистенције и украденом лоптом.

Истакао се и Домантас Сабонис са 17 поена и осам ухваћених лопти, односно Кори Џозеф са 15 и Дарен Колисон са 14 поена.

У редовима Нетса најрасположенији за игру био је Лана Креб са 17 поена (1/2 за два, 4/6 за три) и три асистенције, а Квинси Ејси, Џо Херис и Карис Леверт додали су по 14.



НБА:

Репторс – Кингс 108:93
Пистонс – Меџик 114:110
Нетс – Пејсерс 97:109
Визардс – Кавалирс 99:106

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар