АБА: Цедевита сломила ФМП, Звезда сигурна у Бару!

Звезда иде у Истанбул као лидер АБА лиге! Црвено-бели победили на гостовању Морнару и заузели прво место табеле пред меч против Фенербахчеа у Турској. Дилан Енис дебитовао и постигао први погодак. Звездина седма у низу за прво место на табели! Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Бару екипу Морнара у последњем недељном мечу 12. кола АБА лиге – 82:74. Јак отпор ФМП, Цедевита преломила у финишу! Кошаркаши Цедевите победили су вечерас у Железнику ФМП са 80:71 (18:13, 15:19, 16:12, 31:27) у првој недељној утакмици 12. кола АБА лиге.  Снажан финиш Цедевите у Железнику! Егал меч у хали ФМП-а трајао је тридесетак минута, после чега су гости из Загреба ушли у ритам и остварили девету победу ове сезоне.

Кошарка 18.12.2017 | 12:00
АБА: Цедевита сломила ФМП, Звезда сигурна у Бару!
ФМП је готово током три и по четвртине пружао добар отпор Цедевити, која је тек у последњих пет минута успела да преломи и дође до победе.

Најефикаснији у победничком тиму био је Деметрис Николс са 18 поена, док је шест мање убацио Џанан Муса.

У екипи ФМП истакао се Марко Јеремић са 14 поена, док је један мање убацио Стефан Лазаревић, а Филип Човић додао је 12.

Цедевита је трећа са девет победа и и три пораза, док је ФМП шести са скором 5-7.

ФМП је био у игри три четвртине, а Цедевита је у последњој показала зашто и у којим сегментима је бољи тим.

Појачани доскорашњим првотимцима Звезде, Драганом Апићем и Стефаном Лазаревићем, домаћи су одржавали "егал" утакмицу кроз три четвртине, али је тим Јуре Здовца у завршном кварталу узастопним погоцима нашао начин да мирно победи.

ФМП - ЦЕДЕВИТА 71:80 (13:18, 19:15, 12:16. 27:31)

"Пантери" дуго нису дозвољавали Загрепчанима да им одмакну, али нису имали одговор за три тројке Димитриса Николса у последњој четвртини на које су се надовезали Џанан Муса, Кевин Марфи (по 12 поена) и остатак екипе Цедевите.

У последњих десет минута шампион Хрватске постигао је чак 31 поен и захваљујући томе бар накратко стао уз раме Црвеној звезди мтс са девет победа.

ФМП је имао тројицу играча са двоцифреним учинком - Марка Јеремића (14), Стефана Лазаревића (13) и Филипа Човића (12). И у овој утакмици као да се "пантерима" поновио меч против Будућности, када су такође дуго били равнораван ривал, али су на крају остали без снаге и "барута" за егал завршницу.

У дуелу са Цедевитом, кошаркаши ФМП-а последњи пут су водили крајем треће четвртине (42:41), али су Иван Рамљак, Муса и Вил Чери увели утакмицу у квартал који су ипак обележили гости.



Изабраници Душана Алимпијевића наставили су победнички низ и уписали десету победу и сада су преузели лидерску позицију, док је црногорски тим после 12 одиграних утакмица девети са скором 5-7.

Црвено-бели су везали седму победу у низу и изједначили се на челу табеле са Будућностии.

Сјајан меч виђен је у „Тополици“, а много узбуђења и лепих потеза виђено је у првом полувремену.

Домаћини су боље оторили меч и одмах на почетку меча стекли велику предност. Одлично шутерски расположени играчи Морнара су у првом кварталу имали максмилих 13 поена предности.

Ипка, Звезда је до одласка на одмор одиграла агресивније и успела да преокрене.

У другој четврини виђено је неколико сјајних потреза, а издвојио се потез Релија Роса који је фантастичном блокадом блокирао Лесора.

Екипа Душана Алимпијевића постепено је у другом полувремену увећавала предност, у пар наврата имала је и двоцифрену предност, али је Морнар ипак до краја сусрета делимично успео да ублажи пораз.

У екипи Звезде дебитовао је и доскоршњи плејмејкер Мега Бемакса Дилан Енис, који је на паркету провео нешто више од два и по минута и за то време постигао један кош с линије за слободна бацања.

Црвено-беле до победе предводио је Џејмс Фелдин са 18 поена, пет скокова и једном асистенција, а исти број поена постигао је и Стефан Јанковић, док је Тејлор Рочести додао 13.

У екипи Морнара истакао се Урош Луковић са 18 поена, а Дерек Нидам додао је 15.

Морнар заузима девето место са пет победа и седам пораза.

Звезда иде у Истанбул као лидер АБА лиге! Црвено-бели победили на гостовању Морнару и заузели прво место табеле пред меч против Фенербахчеа у Турској. Дилан Енис дебитовао и постигао први погодак.

Црвена звезда мтс наставиће серију путовања као првопласирани тим АБА лиге.

Екипа Душана Алимпијевића у недељу је у Бару остварила десету "јадранску" победу, прескочила Будућност на основу кош-разлике и продужила низ тријумфа уочи гостовања Фенербахчеу у уторак.

МОРНАР - ЗВЕЗДА 74:82 (29:19, 15:28, 12:19, 18:16)

Распуцани домаћин почео је утакмицу са десет узастопних погодака и са вођством од 13 поена, стеченим крајем прве деонице (25:12). Дерек Нидам (15 поена) и Рејли Рос (14) низали су добре потезе, разигравали Уроша Луковића (18) и стварали велике проблеме "успаваним" Београђанима, који су се консолидовали у другом кварталу, преокренули резултат и потом чували вођство до краја.

Узастопним рампама и енергијом на обе стране паркета, Матијас Лесор био је један од играча који су на време тргли Звезду, а своју норму погодака испунили су и Џејмс Фелдин (18 поена) и Тејлор Рочести (13), који је био нервознији него иначе.

"Икс фактор" црвено-белих у Бару био је запажени крилни центар Стефан Јанковић, који је за 17 минута постигао 18 поена и дао велики допринос у покретању одлучујуће серије пред паузу, на коју се отишло са три поена предности гостију.

Погледајте његов најатрактивнији потез.



За разлику од првог дела утакмице, у наставку је Звезда била та која је наставила да погађа, док су Барани први кош из игре постигли тек у 26. минуту, после продора Бориса Бакића, за 48:61.

Мирно вођство, стечено чвршћом игром и важним офанзивним скоковима (2:14 за Звезду), црвено-бели у завршници сачували поенима Милка Бјелице, Фелдина и хладнокрвног Дејана Давидовца. Морнар је у неколико наврата прилазио на пет поена заостатка (67:72, 72:77), али је бранилац титуле налазио начин да ипак без проблема сачува предност и уведе меч у миран крај.

После још једног успешног гостовања, црвено-бели се окрећу утакмици против шампиона Европе - Фенербахчеа, на коју ће отпутовати директно из Црне Горе. Меч у "Улкер спортс арени" заказан је за уторак, а Алимпијевићев тим потом ће се вратити у Београд, на експресну припрему за меч против Панатинаикоса у хали "Александар Николић" у четвртак.

Енис дебитовао

Утакмица у Бару остаће упамћена и по дебију новог плејмејкера Црвене звезде мтс, Канађанина Дилана Ениса, који је са линије пенала и поставио коначан резултат. На терену је провео два минута и 40 секунди.

Морнар: Павићевић, Ћалић, Мићовић 8, Нидам 15 (2/6 за три, 10 ас), Мијовић 1, Павић 2, Вујошевић 1, Мугоша 8 (2/5 за три, 4 ск), Рејли Рос 14 (10 ск), Врањеш, Бакић 7, Луковић 18 (9 ск)

Звезда: Дангубић 5, Давидовац 10, Лазић 4, Антић (0/4 за три, 11 скокова), Добрић, Фелдин 18 (4/10 за три, 5 ск), Јанковић 18, Рочести 13 (6 ас), Лесор 3, Енис 1, Јовановић 2, Бјелица 8 (6 ск)



РЕЗУЛТАТИ 12. КОЛА:

ФМП - Цедевита 71:80
Морнар - Црвена звезда 74:81

одиграно у суботу:

Партизан - МЗТ Скопље 112:94

одиграно у петак:

Задар - Будућност 78:69
Игокеа - Олимпија 86:78

понедељак:

Цибона - Мега 18.00

ТАБЕЛА: Звезда 10-2, Будућност 10-2, Цедевита 9-3, Партизан 6-6, Задар 6-6, Морнар 5-7, ФМП 5-7, Игокеа 5-7, Олимпија 5-7, Мега 4-7, Цибона 4-7, МЗТ 2-10.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар