ИТА: Пјанић диже Јуве, Верона шокирала Милан! И још...

Пјанићева магија подиже Јувентус! Шестоструки узастопни шампион Италије, остварио 13. победу ове сезоне и то на гостовању у Болоњи (0:3), па после 17. кола заостаје само бод за лидером - Наполијем.  Дошли да гледају Сергеја и. . . видели су! Мало коме би било пријатно да га скаути тих клубова гледају уживо, али је Милинковић-Савић показао да је то за њега само изазов! Претпосљедњи тим Серије А "разбио" Милан! Иако су досад били тик до "фењераша", а прије четири дана "попили" тројку од Милана у осмини финала Копа Италија, фудбалери Вероне су у недјељу у матине термину вратили дуг "росонерима" - 3:0 (1:0).

Фудбал 18.12.2017 | 11:15
ИТА: Пјанић диже Јуве, Верона шокирала Милан! И још...
Верона шокирала Милан, нова главобоља за Гатуза! Фудбалери Вероне победили су Милан на Бентегодију са 3:0 у 17. колу италијанске Серије А.

Верона је тако продубила понор у коме се Милан налази током чтиаве сезоне у најјачој италијанској лиги. Голове за Верону су постигли Карачоло у 24, Кин у 55. и Беса у 77. минуту.

Милан је на терену имао иницијативу и лопту у свом поседу, шутнули су скоро 30 пута ка голу који брани Николас, али ниједном нису погодили мету.

Верони је било довољно само шест удараца ка голу да би половина завршила иза леђа Донаруме. Један добар корнер и скок Карачола, једно лоше маркирање Кина и рутинска реализација из контре Бесе.

Нови тренер "росонера" Ђенаро Гатузо после ремија са Беневентом има нови разлог за главобољу јер скупа екипа коју је наследио није успела да поправи форму. Да ствар буде још гора, Сусо је у надокнади добио црвени картон, а Милан је на табели седми, ван места која воде у Европу наредне сезоне.

"Росонери" имају 24 бода, а Верона се бори за опстанак, на 17. месту је са 13 бодова.

Верона се у недјељу на стадиону „Марк Антонио Бентегоди“ реванширала Милану за пораз у осмини финала Копа Италије прије четири дана идентичним резултатом!

Изабраници Фабија Пекије су уписали трећу побједу ове сезоне у Серији А и са претпосљедњег мјеста на табели побјегли из зоне испадања!

ВЕРОНА - МИЛАН 3:0 (1:0).

Статистички гледано, екипа Ђенара Гатуза је имала више лопту у ногама, више удараца према противничком голу, али своје шансе су искористили домаћи фудбалери и погоцима Антонија Караћола у првом, те тинејџера Мојса Кеана и Бразилца Данијела Бесе у другом полувремену заслужено освојили сва три бода!

Домаћин је у вођство стигао у 24. минуту након сјајног центаршута из корнера који је извео Ромуло, а Антонио Караћоло био највиши у скоку и уз помоћ пречке и леђа Ђалуиђија Донаруме лопта је завршила у мрежи - 1:0.

Управо је голман тима са „Сан Сира“ на претходној утакмици са Вероном у осмини финала Копа Италије био на мети навијача Милана, који су тражили његов одлазак што је младом чувару мреже натјерало сузе на очи...

Могли су „росонери“ прије одласка на одмор да стигну до изједначења да је присебнији био Рикардо Монтоливо у 33. минуту, када је одбијену лопту из одличне ситуације послао високо изнад пречке домаћег гола.

Само четири минута касније, голман Вероне Андраде Николас је сјајно интервенисао и спријечио погодак у два наврата послије дуплог покушаја Суса, да би потом исти играч одлично извео слободан ударац са 20-ак метара, али је опет домаћи чувар мреже сјајно реаговао.

У наставку је претпосљедњи тим до овог кола повисио резултат у 55. минуту другим овосезонским голом тинејџера Мојса Кина!

Данијел Беса је прошао по лијевој страни и упутио приземан центаршут, а млади Кин се одлично снашао и погодио лијеви угао - 2:0.

А млади фудбалер је знао то и да прослави...

Потврда трећег тријумфа ове сезоне, стигла је у 77. минуту кад се Бразилац Данијел Беса послије грешке везног реда Милана сам нашао испред Донаруме и рутински завршио акцију - 3:0 за седми пораз Гатузовог тима!

Осим пораза, Гатузо је за наредне мечеве изгубио и Суса, који је у судијској надокнади беспотребно зарадио црвени картон!

Пјанићева магија подиже Јувентус! Шестоструки узастопни шампион Италије, остварио 13. победу ове сезоне и то на гостовању у Болоњи (0:3), па после 17. кола заостаје само бод за лидером - Наполијем.

"Стара дама" није бриљирала у недељу у Болоњи, али је рутински уписала нове бодове највише захваљујући репрезентативцу Босне и Херцеговине Миралему Пјанићу, стрелцу првог и асистенту код другог поготка.

Иако је био ровит због повреде мишића и чак упитан за наступ на стадиону "Ренато Дал’ Ара", Пјанић је у 27. минуту поново демонстрирао да је велики мајстор за слободне ударце.

Искоса са леве стране, из самог ћошка казненог простора пребацио је живи зид, а све што је голман домаћина Антонио Миранте успео да учини да лопту спроведе до "мале мреже" - 0:1.

Био је то трећи гол Пјанића у актуелној сезони Серије А, а осам минута касније уписао је и шесту асистенцију!

Везиста БиХ је пронашао хрватског нападача Марија Манџукића, који је грудима примирио лопту и погодио супротан угао - 0:2.

"Печат" на практично већ уписани тријумф изабраника Масимилијана Алегрија ставио је у 64. минуту француски репрезентативац Блејз Матуиди, који је са ивице шеснаестерца погодио доњи леви угао - 0:3.

Тим Роберта Донадонија, с друге стране, укњижио је осми пораз...

У осталим мечевима недељног програма од 15 часова, стрелци нису били нимало расположени с обзиром на то да су на три утакмице "пала" само два поготка.

Први у тријумфу Кротонеа над "летећим магарцима" (1:0), којим су домаћи поново "гурнули" Верону у зону испадања упркос данашњој матине победи над Миланом (3:0), те други у 90. минуту у Ђенови, где је Сасуоло освојио три бода против Сампдорије (0:1) голом Алесандра Матрија.

Балканци погубни по Болоњу, Кротоне бежи са дна! Фудбалери Јувентуса убедљиво су победили Болоњу са 3:0 у 17. колу Серије А на гостујућем терену, а важну победу у борби за опстанак је остварио и Кротоне.

Голове за Јувентус дали су Миралем Пјанић и Марио Манџукић у првом полувремену, а посао је завршио Матуиди у другом.

Пјанић је у 27. минуту послао у мрежу изванредан фелш из слободног ударца са ивице казненог простора и тиме је казнио фаул Матије Даестра.

Пјанић се десет минута касније нашао у улози асистента за другог хрватског нападача Марија Манџукића који је Пјанићеву дугу лопту примирио грудима пре него што је рутински повисио на 2:0.

Матуиди је у 64. минуту искористио лошу реакцију одбране домаћих и одбијено лопту по земљи послао у угао гола Болоње чиме је поставио коначних 3:0.

Јувентус је после 13. победе у шампионату прескочио Интер на другом месту са 41 бодом, док првопласирани Наполи има 42. Болоња је на 12. месту са 21 бодом.

Кротоне је побегао из зоне испадања победом у својој утакмици 17. кола над Кјевом из Вероне. Једини гол за Кротоне и три врло важна бода је постигао хрватски фудбалер Анте Будимир у 33. минуту.

Будимир се нашао на правом месту после центаршута Ајетија на малом простору унутар шеснаестерца и са пола метра му није било тешко да спроведе лопту у небрањену мрежу.

Кротоне је победом дошао до 16. места Серије А са 15 бодова, док је Кјево на 13. месту са 21 бодом.

У 17. колу је до победе дошла и екипа Сасуола која је са 1:0 победила Сампдорију. Гол је дао Матри у 90. минуту, а Сасуоло је имао прилику да већ после играња руком Ђанмарка Ферарија, са пенала поведе.

Матео Политано је наместио лопту на белу тачку и промашио у 82. минуту. Доменику Берардију је у 55. поништен гол, али је Сасуоло на крају успео да оствари победу. Сасуоло је на 15. месту са 17 бодова, а Сампдорија је шеста са 27.

Фиорентина и Ђеноа су одиграле без голова на Артемио Франкију.

Свијет стао на 90 минута, играли Беневенто - СПАЛ! "Старо и младо" се "окупило" широм свијета да на разним "платформама" посматра историјски дуел у Серији А.

Од два лоша нашао се лошији: Беневенто!

Вјероватно цијела Европа, можда и шире од тога, из викенда у викенд ишчекује прва три бода за симпатични Беневенто, који је прије тога поготком голмана у надокнади времена стигао до првог бода и то против Милана.

Можда је гостовање СПАЛ-а била савршена прилика за "скидање мрака", чак је домаћин и повео, али - чекаћемо и даље!

"Уклети" Беневенто би можда требао да се угледа на неке од екипа из Африке или Јужне Америке и ангажује једног од "врачева" и "господара" црне магије, пошто новац за појачања која су њима потребна да би остали у друштву најбољих немају неке мање државе "трећег" свијета.

За упутства могу да се консултују са предсједником Бенфике Луисом Филипеом Вијером и замоле за "број" фамозног врача др Арманда Наге којег је Бенфика, према наводима из Порта, ангажовала за "помоћ".

„Директор Полиције“ из бивше Португалске колоније Гвинеје-Бисао ће сигурно бити блажи према потребама Беневента и мало "спустити цијене" које је "плаћала" Бенфика.

Цјеновник „врача“ из Гвинеје у еврима (према португалским медијима):

- 5.000 ако Бенфика освоји Супер куп

- 100.000 за освајање титуле

- 10.000 за сваку побједу у групној фази Лиге шампиона

- 30.000 за сваку побједу у нокаут фази Лиге шампиона

- 1.000 за сваку побједу у купу или лига купу Португала

- 5.000 за освајање купа или лига купа Португала

Ипак, ако то не буде случај људима из Беневента остаје "богато" афричко тржиште на којем у овој области не мањка "стручњака" који ће сигурно бити расположени за "договор".

Гости су у овај меч ушли у много бољој што се тиче бодовног салда. СПАЛ за "зоном спаса" са овом побједом заостаје само један бод, док их од Каљарија и 14. мјеста дијели само три бода.

За њих још има наде, док навијачима Беневента остаје да "уживају док траје"...

А и те како су уживали на стадиону "Ћиро Вигорито" када је Микеле Кремонези савладао сопственог голмана у 59. минуту.

Најгора "одбрана" Серије А држала је своје навијаче у еуфорији цијелих десет минута, у распону којих је Серђо Флокари са два гола донио прву побједу у историји за СПАЛ на стадиону "Ћиро Вигорито".

Дошли да гледају Сергеја и... видели су! Мало коме би било пријатно да га скаути тих клубова гледају уживо, али је Милинковић-Савић показао да је то за њега само изазов!

Места у ложи оронулог "Атлети Аззурри д'Италиа" стадиона у Бергаму затражили су скаути Манчестер јунајтеда, Челсија, Барселоне и Монака како би уживо гледали утакмицу 17. кола Серије А.

Иако ће снаге одмерити 22 (и још неколико) фудбалера Аталанте и Лација, основни разлог за долазак ове повеће групе стручњака чији је задатак процена на кога треба спискати милионе евра је један Србин.

Наравно, реч је о Сергеју Милинковић-Савићу, 22-годишњем момку који ће највероватније бити највећа звезда предстојећег зимског прелазног рока у Европи.

Италијанска ТВ мрежа "Медиасет" објавила је да су скаути најмање четири богата европска клуба међу 20.000 присутних на утакмици коју је лига издвојила за "прајм тајм" термин у недељу увече.

О везисти Лација, стрелцу пет голова уз три асистенције ове сезоне, којег у својству менаџера заступа бивши репрезентативац Матеја Кежман, говори се непрекидно од летос када је Јувентус разматрао његов трансфер али и одустао после најаве председника "небеско плавих", Клаудија Лотита, да неће разматрати понуде ниже од 70 милиона евра.

То је било летос, а тренутно је у Риму истакнута цена од 100 милиона за фудбалера који у исто време није био позиван на окупљања сениорске фудбалске репрезентације Србије што је, између осталог, био повод за смену селектора Славољуба Муслина.

Међутим...

Питање је и која ће цена бити актуелна сутра, утолико што је Аталанта лако повела 2:0, а онда Милинковић-Савић одлучио да толики ВИП гости не оду кућама без утисака.

Један левом, један десном - 2:2!

Браво, мајсторе.

Утакмица је завршена резултатом 3:3, након што је Аталанта повратила вођством али је Луис Алберто ипак донео гостима бод.

Репортер "Медиасета" на терену зауставио је Милинковић-Савића приликом изласка с терена и питао га како се осећа када зна да га гледају скаути великих клубова.

"Ово су два важна гола, али ја играм за Лацио и не занима ме ко је дошао да ме гледа. Играч сам Лација и срећан сам овде", рекао је СМС на течном италијанском и са осмехом на лицу.

"Медиасет" најављује да би штопер Лација, Стефан де Фрај, такође могао да буде интересантан скаутима тим пре што му на крају сезоне истиче уговор.

Иако је Милинковић-Савић "покупио" место у наслову, треба напоменути да искусни тренер Ђанпјеро Гасперини међу првотимцима има неколико талентованих играча, попут Брајана Кристантеа, Матије Калдарем Кеибарда Соубацике или Андрее Патање…

Серија А, 17. коло:

недеља

Верона - Милан 3:0 (1:0)
/Караћоло 24, Кеан 55, Беса 77/

Болоња - Јувентус 0:3 (0:2)
/Пјанић 27, Манџукић 36, Матуиди 64/

Кротоне - Кјево 1:0 (1:0)
/Будимир 33/

Фиорентина - Ђенова 0:0

Сампдорија - Сасуоло 0:1 (0:0)
/Матри 90/

Беневенто - СПАЛ 1:2 (0:0)
/Кремонези аг 59 - Флокари 64, 73/

Аталанта - Лацио 3:3 (2:2)
/Калдара 19, Иличић 22, пен 50 - Милинковић-Савић 27, 35, Алберто 79/

субота

Интер - Удинезе 1:3 (1:1)
/Икарди 15, Лазања 14, Де Паул 60 пенал, Барак 77/

Торино - Наполи 1:3 (0:3)
/Белоти 64 - Кулибали 4, Зјелински 25, Хамшик 30/

Рома - Каљари 1:0 (0:0)
/Фацио 90+4/

Табела:

1. НаполИ 17 13 3 1 38:11 42
2. Јувентус 17 13 2 2 44:14 41
3. Интер 17 12 4 1 34:13 40
4. Рома 16 12 2 2 28:10 38
5. Лацио 16 10 3 3 39:22 33
6. Сампдорија 16 8 3 5 30:23 27
7. Аталанта 17 6 6 5 26:23 24
8. Милан 17 7 3 7 23:24 24
9. Фиорентина 17 6 5 6 26:19 23
10. Торино 17 5 8 4 23:25 23
11. Удинезе 16 7 0 9 26:25 21
12. Болоња 17 6 3 8 19:23 21
13. Кјево 17 5 6 6 17:27 21
14. Каљари 17 5 2 10 16:28 17
15. Сасуоло 17 5 2 10 11:28 17
16. Кротоне 17 4 3 10 13:32 15
17. Ђеноа 17 3 5 9 14:22 14
18. СПАЛ 17 3 5 9 17:29 14
19. Верона 17 3 4 10 17:32 13
20. Беневенто 17 0 1 16 9:40 1

Извор: Б92/мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар