ПЛ: Палас очитао лекцију Лестеру у гостима!

Кристијан Бентеке, коначно! Лука Миливојевић због картона пропустио одлично издање свог тима у Лестеру.  Божић стигао раније у Паласову свлачионицу! Бентеке се пробудио из дубоког сна и упуцао Лисице! Гол и асистенција Белгијанца за победу на Кинг Пауер стадиону.

Фудбал 16.12.2017 | 15:45
ПЛ: Палас очитао лекцију Лестеру у гостима!
Лука Миливојевић због жутих картона није играо за Кристал Палас ове суботе у Лестеру, али то није утицало на издање тима из Лондона. Једном од најбољих партија ове сезоне, екипа Роја Хоџсона савладала је домаће "лисице" 3:0 (2:0).

Стрелци су били Кристијан Бентеке у 19, Вилфред Заха у 40. и Бакари Сако у четвртом минуту надокнаде.

Била је ово прва победа Паласа у гостима још од прошле сезоне. Прецизније, од маја 2017. играчи лондонског клуба на страни су одиграли 10 утакмица, упутили 90 шутева, али узалуд. Све до овог 18. кола Премијер лиге.

На радост навијача, коначно је прорадио и Кристијан Бентеке. Белгијанац је уписао свој првенац ове сезоне, као и асистенцију код другог гола.

Иако су гости били бољи, посао им је од 61. минута био олакшан искључењем Вилфреда Ндидија, који је због симулирања добио други жути картон. Занимљиво, нигеријски везиста искључен је баш на свој 21. рођендан...

Кристал Палас је овом победом одмакао од зоне испадања, али ово је био тек уводни меч 18. кола... Лестер ће без обзира на остале реузлтате, задржати осмо место.

Први пут ове сезоне - Кристал Палас ван зоне испадања! Па макар и на који сат. Али серија добрих резултата Орловима даје за право да гласно кажу да имају тим који не би смео да се бори за опстанак. И вероватно и не би да сезону нису почели са Френком де Буромна клупи. Роју Хоџсону је дуго требало да исправи све што није функционисало у тиму. Чини се да је сада успео и као последњи доказ - 2:0 на гостовању код Лестера на Кинг Пауер стадиону.

Може бити преломна победа за Палас с обзиром да су на осам досадашњих густовања ове сезоне Лука Миливојевић и другови освојили свега два гола и то - вероватли или не - без датог гола! Последњи на страни дали су 23. априла, дакле пре 237 дана?!

Да тој црној серији дође крај постарао се Кристијан Бентеке, који је и сам био у дубоком каналу, 13 утакмица без гола, пре но што му се одбрана Лестера необјашњиво склонила са пута у 20. минуту. Андрос Таунсенд је послао савршен центаршут, утисак је да је и Каспер Шмајхел морао боље да реагује. Било како 1:0 за Палас!

Осокољени Бентеке је наставио у истом ритму, па је у статистичку колону поред тог гола уписао и асистенцију. У 41. минуту је после велике грешке арогантног Ријада Мареза на средини терена лопту дотурио до Вилфреда Захе, а овај дуплирао предност гостујућег тима.

Да ће бодови отићи за Лондон постало је сасвим јасно када је у 61. минуту Вилфред Ндидидобио црвени, односно други жути картон због симулирања пенала. Не баш идеалан начин да прославиш 21. рођендан.

А дубоко у судијској надокнади лепотица Бакарија Сакоа за крај. Лизнула је лопта стативу и означила рај Лестерове тријумфалне серије од четири утакмице тамо где га нико није очекивао.

Лисице су и даље комфорно ушушкане на средини табеле. А и Палас је кренуо горе.

ТАБЕЛА:Манчестер сити 49, Манчестер јунајтед 38, Челси 35, Тотенхем 31, Ливерпул 31, Барнли 31, Арсенал 30, Лестер (+1) 26, Вотфорд 22, Евертон 22, Саутемптон 18, Хадерсфилд 18, Брајтон 17, Кристал Палас (+1) 17, Борнмут 16, Стоук 16, Њукасл 15, ВБА 14, Вест Хем 14, Свонси 12.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар