"Прије ће Бувач заиграти за Ливерпул него Марковић!"

Најутицајнији ливерпулски лист пише да не постоје никакве шансе да Лазар Марковић поново обуче дрес "редса" и да ће му клуб током јануарског прелазног рока покушати да нађе нову средину.

Фудбал 18.12.2017 | 18:00
"Прије ће Бувач заиграти за Ливерпул него Марковић!"
Лазар Марковић нема будућност у Ливерпулу.

Тако бар тврди најутицајнији лист из овог града "Ливерпул ехо" који наводи да ће клуб покушати да прода "заборављеног крилног фудбалера" који упркос томе што тренира у "Мелвуду" предалеко од повратка у први тим, па чак и сада када Јирген Клоп "ротира" због умора.

Сликовито и брутално, аутор текста Џејмс Пирс наводи да су веће шансе да помоћни тренер Жељко Бувач заигра код Клопа него 20 милиона фунти плаћени Марковић.

Српски фудбалер је последњи меч за Ливерпул одиграо пре више од две и по године, код Брендана Роџерса који га је и довео из Бенфике, а од тада је Марковић ишао на неуспешне позајмице у Фенербахче и Спортинг, и нешто успешнију у Хал сити.

Упркос томе што је солидним партијама за "тигрове" привукао пажњу клубова попут Вотфорда, Фиорентине и Зенита - нико од њих није био вољан да плати обештећење које је Ливерпул одредио.

"Редси" се надају да ће неко платити више од три четвртине новца који су они уложили у Марковића, дакле око 16 милиона фунти, док га притом не користе ни у утакмицама Лига купа, када је Марковић једини пут ове сезоне и седео на клупи. И није ушао...

"Ехо" наводи и да Ливерпул од предсезонских мечева у јулу до данас платио више од милион фунти на име плата Марковићу, што је још један од разлога што нема интересаната за њега.

Цитирају бившег тренера Партизана Аврама Гранта и српског репрезентативца Немању Матића који хвале талентованог Марковића, али оштро подсећају да је 23-годишњи фудбалер један од највећих промашаја Ливерпула у односу - цена и пружено на терену.

Због тога га стављају у исти кош са Маријом Балотелијем и Албертом Аквиланијем који су мало тога показали на "Енфилду", али, морамо приметити, из различитих разлога...

Један је имао проблема са дисциплином, други са повредама, док је Лазар Марковић "просто нестао" упркос веома добрим партијама, и то ван позиције, у својој првој сезони на Острву код Брендана Роџерса.

Лазар Марковић је каријеру почео у Партизану, а након добре прве сезоне у Бенфики - прешао је у Ливерпул за 20 милиона фунти у лето 2014. године. У дебитантској години забележио је 34 наступа у свим такмичењима и три гола, док је од тада ишао на позајмице у Фенербахче, Спортинг и Хал сити.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар