ШПА: Лукић дебитовао у ремију Левантеа у Севиљи!

Фудбалери Севиље и Левантеа играли су нерешено без голова у првој утакмици 16. кола, а свој деби у ЛаЛиги остварио је и српски интернационалац Саша Лукић.  Севиљо, овако се не иде у Лигу шампиона! Састав Едуарда Бериза ремизирао са Левантеом на Санчез Писхуану - 0:0.

Фудбал 15.12.2017 | 23:52
ШПА: Лукић дебитовао у ремију Левантеа у Севиљи!
Утакмицу на стадиону "Рамон Санчес Писхуан" обележио је и повратак тренера Едуарда Бериса на клупу после операције рака простате.

Млади репрезентативац Србије пружио је доста добру партију. Због прекршаја којим је у 50. минуту спречио контранапад домаћих добио је жути картон, а замењен је у 71. минуту, а уместо њега у игру је ушао Робер Суарес.

"Веома сам срећан што сам после дуже времена поново био на терену. Имао сам мањих проблема са повредом предње ложе од последњег окупљања са младом репрезентацијом, али задовољан сам како сам одиграо. Наравно, увек може боље, али мислим да сам оправдао поверење које ми тренер указао. Посебно сам задовољан сам јер су ми и тренер и саиграчи честитали на партији коју сам пружио", рекао је Лукић за агенцију Бета и додао:

"Утакмица је била тешка, противник веома квалитетан, али мислим да смо на крају заслужено освојили бод који ће нам много значити у борби за опстанак у Примери што је наш основни циљ. За мене ће овај меч имати велики значај, пре свега на пољу самопуздања", додао је он.

Севиља после данашњег ремија има 29 бодова и заузима пето место на табели Примере, док је Леванте 15. са 17.

Напади у празно. Тако се може назвати вечерашња игра Севиље у првој утакмици 16. кола шпанске Примере. Екипа Еударда Бериза није успела да дође до очекиваних бодова против Левантеа на стадиону Рамон Санчез Писхуан и створи одређену врсту притиска Валенсији и Атлетико Мадриду, већ је дошла до само једног бода и остала на петом месту на табели – 0:0.

Домаћин је више нападао током утакмице, али не превише организовано, па су гости у неколико наврата опасно претили из контранапада и не би било изненађење, али ни незаслужено да су успели да дођу до великог славља.

Најбоље прилике за Севиљу је имао Гансо, док је последњи промашај на утакмици био делоЕвера Банеге у 89. минуту, тада је његова лопта отишла поред леве стативе. Леванте је ток утакмице могао да промени већ на самом старту преко Енеса Унала, али и на старту другог полувремена када је сјајно шутирао Ремесеиро.

Очигледно је прошлонедељни дебакл од Реала оставио огроман траг на Беризов тим, који у овом тренутку не делује да је кадар за напад на Лигу шампиона.

Ипак, вредан помена је и један невероватан успех Севиље, која први пут у својој историји током једне календарске године није доживела пораз на свом стадиону. Током 2017. године, екипа са Санчез Писхуана остварила је 17 победа и имала девет нерешених резултата на свом терену.

ЛаЛига, 16. коло:

Леванте - Севиља 0:0 (0:0)

субота:
16.15 Билбао - Реал Сосиједад
18.30 Еибар - Валенсија
20.45 Ат. Мадрид - Алавес

недеља:
12.00 Ђирона - Хетафе
16.15 Селта - Виљареал
18.30 Лас Палмас - Еспањол
20.45 Барселона - Депортиво

понедељак:
21.00 Малага - Бетис

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар