Куп: Партизан у Ивањици, Звезда у Шапцу!

Фудбалски клуб Партизан играће против Јавора у четвртфиналу Купа Србије, док ће се Црвена звезда састати са Мачвом.  

Фудбал 15.12.2017 | 15:15
Куп: Партизан у Ивањици, Звезда у Шапцу!
Бранилац трофеја играће у Ивањици, а јесењи шампион у Шапцу. Чукарички на "најтежем гостовању", Војводина чека Младост.

Партизан ће бити гост Јавору у Ивањици, док ће Звезда и Мачва играти у Шапцу.

Преостала два пара су Војводина – Младост у Новом Саду и Напредак – Чукарички у Крушевцу. Четвртфиналне утакмице играће се 14. марта.

Ако Партизан и Звезда буду играли осмину финала Лиге Европа, њихове утакмице четвртфинала Купа Србије ће бити 28. марта.

Потом следе двомечи полуфинала 18. априла и 9. маја, док је финале заказано за среду, 23. маја.

Трофеј победика Купа Србије у фудбалу брани екипа Партизана.

Куп Србије, четвртфинале:

Јавор – Партизан
Мачва – Звезда
Војводина – Младост
Напредак – Чукарички

Партизан, Звезда, Чукарички и Војводина били су повлашћени као прошлосезонски полуфиналисти, па нису били могући њихови међусобни окршаји.

Занимљиво је да је жреб све фаворите осим Новосађана "послао" на гостовања, па ће тако црно-бели, двоструки узастопни освајачи Купа, гостовати Јавору, кога су 2016. победили 2:0 у финалу у Горњем Милановцу. Исти резултат забележен је и прошлог месеца у Ивањици, у борби за бодове (двоструки стрелац Марко Јанковић).

Дешава се неретко да два тима у кратком размаку одмере снаге у првенству и у Купу, а то ће се половином марта десити Мачви и Црвеној звезди.

Црвено-бели више од шест деценија нису одиграли званичну утакмицу у Шапцу, а сада ће у граду на Сави гостовати два пута за пет дана! За пласман у полуфинале Купа играће 14. марта, а већ у недељу 18. марта у оквиру 28. кола Суперлиге.

Донекле је слична ситуација код пара Војводина - Младост, пошто ће куп окршају претходити дуел истих ривала у првенству, али у Лучанима (10. марта). Ове јесени на стадиону "Карађорђе" било је 2:0 за "лале".

Коначно, Чукарички ће у Крушевцу покушати да понови успех од пре четири недеље, када је под Багдалом славио победу резултатом 1:2.

Тренер "брђана" Ненад Лалатовић у најави те утакмице је рекао да је гостовање Напретку "можда и најтеже у полусезони", иако је Чукарички претходно ишао "на ноге" Звезди, Партизану, Спартаку и Војводини.

Полуфинале ће се играти у две утакмице, 18. априла и 9. маја, а завршни дуел за пехар на распореду је 23. маја.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар