Новчана помоћ за 200 пензионера

Из буџета општине Србац издвојено је десет хиљада марака као помоћ за најсиромашније и болесне пензионере уочи предстојећих новогодишњих и божићних празника.

Република Српска 15.12.2017 | 15:02
Новчана помоћ за 200 пензионера
По 50 конвертибилних марака пензионерима су на кућну адресу уручили представници мјесних организација Удружења пензионера општине Србац, чиме је настављена вишегодишња традиција пружања једнократне новчане помоћи коју обезбједјује локална управа најугроженијим градјанима пред предстојеће празнике.

Новчани износи су скромни, али веома значајни, јер се велики број пензионера налази у веома тешком материјалном положају, истичу у србачком Удружењу пензионера.

„Од око 2500 чланова овог удружења, готово 2000 њих прима пензију мању од 350 марака, а чак 534 има најнижу пензију од 174 марке.

Свака локална власт је имала разумјевање за проблеме пензионера и трудила се да помогне у складу са могућностима“, каже предсједник Удружења пензионера Остоја Ромић.

Пензионери су свјесни да је без значајнијег напретка у области запошљавања и економије, тешко очекивати значајније побољшање положаја пензионера, али то мора бити већа брига власти на свим нивоима.

До тада, пензионери се, нажалост, морају задовољити и са симболичном новчаном помоћи, каква је ова коју су добили за предстојеће празнике.

Медју онима који су добили помоћ налази се и пет учесника Другог свјетског рата из ове општине.

(БН/С. К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бас он

15.12.2017 16:55

Остоја Ромиц је бас мјеродаван да несто прица.Стара Посавинска пјандура и лоповцина

ОДГОВОРИТЕ