ЕП - Пливање: Лични рекорд Бјелајца и норма за СП!

Бањалучки пливач на Европском првенству у Данској трку на 50 метара слободно испливао је у времену 22. 44, чиме је за 21 стотинку поправио лични рекорд у малим базенима. Такође, испунио је норму за Свјетско првенство у Кини догодине.

Остали спортови 15.12.2017 | 11:45
ЕП - Пливање: Лични рекорд Бјелајца и норма за СП!
Никола Бјелајац за 21 стотинку поправио је лични рекорд на 50 метара слободним стилом, који је био актуелан од октобра прошле године и наступа на Гран При такмичењу у Зрењанину (22.65).

Бањалучки пливач на првенству Европе у малим базенима у Данској данас је пливао 22.44, те тако стигао до свог најбољег резултата у овој дисциплини, али и испунио норму за Свјетско првенство сљедеће године у Кини!

Ипак, данашње вријеме било је довољно тек за 60. мјесто, тако да није успио да прође у полуфинале. Али, младом, 19-годишњем пливачу, овај резултат сигурно ће много значити у наставку каријере.

"Испливао сам лични рекорд, а конкуренција је била никад јача. Јача чак него на Свјетском првенству прошле године. Ушао сам мало лоше у циљ, али с обзиром на моје године, ја сам задовољан својим наступом", рекао је Бјелајац након трке.

Бјелајац, који је у традиционалном Избору десет најбољих спортиста Српске за 2017. годину у организацији "Гласа Српске" синоћ заузео друго мјесто иза одбојкашице Ане Гајић, у суботу око 10 часова имаће посљедњи наступ на ЕП у Копенхагену. 

Пливаће на 100 метара слободно.

"Сутра пливам још 100 слободно. Надам се да ће и то проћи овако добро. До полуфинала ми је требало нешто мало мање од 80 стотинки. Али, мали је базен, а ја сам тек улазна година сениора. Надам се да ће сљедећих година бити још боље", оптимиста је млади бањалучки пливач.

Рекорд БиХ на 50м слободно у малим базенима држи његов клупски колега из ПК "Олyмпа" Ади Мешетовић (22.16).

Емина Пашукан на 100м прсно била је посљедњепласирана, с временом 1:10.86, 5.92 спорије од првопласиране Јене Лауканен из Финске.

Ламија Милошевић оборила је јуче сениорски рекорд БиХ на 100м мјешовито у малим базенима. Она је пливала 1.04.44.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар