АБА - Креће други круг: Чанак дебитује, лидери на мору...

Много важних мечева у оквиру 12. кола АБА лиге.

Кошарка 15.12.2017 | 15:30
АБА - Креће други круг: Чанак дебитује, лидери на мору...
Други круг такмичења у АБА лиги 2017/18, која ће као и прошле сезоне шампиона послати у Евролигу, а учеснике плеј-офа у Еврокуп, почиње променом на клупи најтрофејнијег клуба у овом такмичењу, Партизана. 

Наследник Мирослава Николића на клупи црно-белих, Ненад Чанак, дебитоваће у улози шефа стручног штаба клуба за који је наступао као играч и радио као помоћник у суботу у 19 часова када у Дворану "Александар Николић" буде дошао "фењераш" после 11 рунди - МЗТ из Скопља.

Уз директан пренос на "Арени спорт 1", Чанак ће покушати да прекине низ Партизана од шест пораза у "Пиониру" почев од 21. октобра и победе над Игокеом од 117:104. Рачунајући и гостовања, црно-бели се налазе у серији од девет пораза у последњих десет излазака на паркет, а та једна победа забележена је у Сремској Митровици над Мегом (89:102), 11. новембра.

Партизан је добио четири од пет мечева са македонским прваком у Београду, а треба рећи и да је МЗТ ове сезоне на страни добио само Игокеу (99:108).

После плаво-белих из Скопља, на ноге Партизану у 13. рунди долазе и плаво-бели из Бара, тако да ће Чанак и његов стручни штаб имати прилику да везаним победама над МЗТ-ом и Морнаром донесу драгоцене победе екипи у равноправној трци за четвртом позицијом са још седам тимова.

Лидер Будућност гостује у петак у 18 часова у Дворани "Крешимир Ћосић" у којој игра пробуђени Задар, тим са скором 4-1 у последњих пет кола, али и тим који је Подгоричане победио само једном у последњих 13 дуела.

Задар је надиграо Будућност прошле сезоне резултатом 78:76 и тако прекинуо низ од пет пораза код куће у овом ривалству.

Право из Валенсије, где ће у петак увече играти меч 13. кола Евролиге, регионални шампион отпутоваће у Бар на меч са Морнаром од којег није изгубила у три судара у АБА лиги.

"Тополица" ће бити тесна у недељу у 19 часова, када ће звездаши путем камера "Арене спорт" моћи да виде на делу новајлију из Меге, Дилана Ениса, који је потписао у тренутку када је екипа боравила у Загребу где је савладала и Цибону 87:93.

То је црвено-белима била шеста узастопна победа у АБА лиги рачунајући од пораза на истом месту, али од Цедевите (79:74), забележеног 22. октобра. 

Морнар је веома неугодан домаћин, њих је ове сезоне код куће победио само руски Саратов у квалификацијама за ФИБА Лигу шампиона, односно ФМП и Цибона у АБА лиги. 

ФМП ће у Железнику дочекати Цедевиту у недељу у 17 часова и покушати да забележи прву победу над овим клубом, који је у првом кругу забележио тријумфе и над Црвеном звездом и над Партизаном. Загрепчани имају четири победе у последњих пет кола, док су "пантери" у прошлом колу поразом од Будућности (76:93) покварили перфектан скор у Железнику ове сезоне где су редом падали МЗТ, Задар, Цибона и Мега.

Парови 12. кола:

петак

Задар - Будућност (18.00)
Игокеа - Олимпија (20.00)

субота

Партизан - МТЗ Скопље (19.00)

недеља

ФМП Железник - Цедевита (17.00)
Морнар - Црвена звезда (19.00)

понедељак

Цибона - Мега (18.00)

Табела: Будућност 10-1, Црвена звезда 9-2, Цедевита 8-3, ФМП 5-6, Партизан 5-6, Задар 5-6, Олимпија 5-6, Морнар 5-6, Мега 4-7, Игокеа 4-7, Цибона 4-7, МЗТ 2-9.

Парови 13. кола: МЗТ - ФМП, Партизан - Морнар, Олимпија - Цибона, Цедевита - Задар, Будућност - Игокеа, Мега - Црвена звезда.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар