Добре вијести за Муриња - Симеоне пушта Гризмана!

Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне рекао је да ће клуб "у једном тренутку" дозволити Антоану Гризману да оде.

Фудбал 16.12.2017 | 19:00
Добре вијести за Муриња - Симеоне пушта Гризмана!
Већ месецима се спекулише о могућем трансферу Француза у Манчестер јунајтед, али он са "јорганџијама" има уговор до лета 2022. године.

Антоан Гризман летос је интензивно довођен у везу са Пари сен Жерменом и Манчестер јунајтедом, али није желео да жури из Атлетика, донекле и зато што клуб због забране обављања трансфера не би могао да му пронађе адекватну замену.

Сада је више него реално да му четврта сезона у црвено-белом дресу буде и последња, што је "између редова" потврдио и тренер Дијего Симеоне, говорећи за француски "Л'Екип".

Симеоне је његову ситуацију упоредио са бившим капитеном тима Ардом Тураном и најбољих стрелцем Дијегом Костом.

"Много волим своје играче, волим кад се развијају. Нисам незахвалан. Ако ми играч дође и каже да има јединствену шансу да пређе у одређени клуб и да жели да иде, ако уради за мене све што је урадио Гризман, рећи ћу да нема проблема. Знам да је то потребно играчима да би напредовали. Наравно да ће Гризман моћи да оде у једном тренутку, као што су Коста и Арда то урадили", рекао је Симеоне. 

Гризман ове сезоне не блиста као претходних, али је псотигао седам голова на 18 утакмица у свим такмичењима. У претходне три је постизао најмање 25 у свакој.

Симеоне је тако показао да прихвата реалност, да је Атлетико, упркос одличним резултатима последњих сезона, ипак клуб у коме врхунски фудбалери досегну одређени лимит и добију потребу за већим изазовом.

Трансфер "инсајдери" тврде да су за репрезентативца Француске заинтересовани Барселона, Манчестер јунајтед, Пари сен Жермен и Реал, али да прва два клуба имају благу предност.

Гризман је ове сезоне дао седам голова на 18 утакмица Примере и Лиге шампиона, што је испод просека из претходне три сезоне у Атлетику, током којих је затресао мрежу 83 пута на 160 наступа.

Јунајтед планира нови велики шопинг

Спекулише се да ће Жозе Мурињо у наредним прелазним роковима имати на располагању чак 300 милиона евра за појачања. А осим Гризмана заинтересован је да у Јунајтед доведе Гарета Бејла, Фабиња, Данија Роуза, Алекса Сандра, Месута Езила или Вилијана, док ће Олд Трафорд највероватније напустити Лук Шо, Хенрих Мхитарјан, Дејли Блинд.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар