Мржња као у ратној Босни, казна као за Хејсел!

"То је мржња коју сам видео једино у оним ратним временима у Босни".

Фудбал 16.12.2017 | 23:15
Мржња као у ратној Босни, казна као за Хејсел!
Српском професионалном фудбалу прети хејселовска казна од пет година без европе коју су крајем 80-их добили сви енглески клубови као одговор УЕФА на страхоту у Бриселу током утакмице Ливерпул - Јувентус, рекао је потпредседник Фудбалског савеза Србије, Саво Милошевић.

Он је у петак ујутру током гостовања на Радио-телевизији Србије, два дана након језивих сцена током 156. "вечитог дербија" рекао да одговорност за унете ножеве и велику количину пиротехнике сноси Партизан, као организатор утакмица, а мржњу коју је уочио у Хумској у среду увече упоредио је са оном која је владала током рата у Босни и Херцеговини средином 90-их.

"Репрезентација се пласирала на Светско првенство, Црвена звезда и Партизан су презимили у Европи, али очигледно да у овој држави постоје неке снаге којима није у интересу да српски фудбал иде напред јер ја једино тако могу да схватим овакво понашање. Последице би могле да буду катастрофалне", рекао је Милошевић за РТС.

"Питање је времена када ћемо доћи на ниво на ком су били енглески клубови пре неколико деценија, када су били избачени из европских купова на пет година. Мислим да смо близу тачке када више неће бити повратка и то је нешто што ће се у најскорије време и догодити уколико се нешто радикално не промени на нашим теренима", додао је и закључио:

"Тако нешто могло би да удаљи српски професионални фудбал од Европе деценијама…"

На питање ауторке интервјуа како је могуће да су се и ножеви појавили на трибини, високи функционер "Куће фудбала" рекао је:

"То је већ одговорност људи који организују утакмице, у овом случају људи из Фудбалског клуба Партизан, а догађало се слично и на утакмицама Фудбалског клуба Црвена звезда. Ово заиста иде ка томе да на неком од наредних дербија имамо на десетине мртвих", изјавио је Милошевић и додао:

"Количина мржње која влада на нашим стадионима нема везе са фудбалом, нити са спортом, нема везе са здравим разумом. То је мржња коју сам видео једино у оним ратним временима у Босни".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар