ЕЛ: Тренер Валенсије стријепи пред меч са Звездом!

Они су у најбољем моменту у сезони, требаће нам сва доступна енергија! „У питању је сложен тим са доста шутерског талента, али и великим искуством у рекету“, рекао је Чус Видорета.

Кошарка 15.12.2017 | 08:30
ЕЛ: Тренер Валенсије стријепи пред меч са Звездом!
Тренер Валенсије Чус Видорета стрепи од сутрашње утакмице са Црвеном звездом (петак, 20.30), јер је свестан да се екипа Душана Алимпијевића налази у најбољем моменту у досадашњем току сезоне, па ће његова екипа српском шампиону морати да се супротстави са свим расположивим оружјем.

Валенсија је у протеклих неколико недјеља била оптерећена повредама, што се одразило и на резултате у Евролиги. Али, и да није тако респрект према црвено-белима би био изузетно велики.

„У питању је сложен тим са доста шутерског талента. Ту су добро познати играчи као што су Рочести и Фелдин, али и млади попут Добрића, Давидовца и Дангубића. Такође, у рекету постоје играчи са великим искуством, који отварају простор, као што су Бјелица и Антић, али ииграч са изузетним физичким предиспозицијама као што је Лесор. Играју са много енергије и повратком Дубљевића, а надам се и Алберта, мораћемо да употребимо сву нашу енергију. Надамо се да ће нам то донети бољу игру, јер смо у могућности да играмо са више играча.Звезда се налази у најбољем моменту у сезони“, рекао је Видорета.

Видорета се нада да ће његову екипу послужити здравље у наставку сезоне.

„Ми ћемо и даље правити грешке, али ако будемо били здравији, ове године бисмо могли да достигнемо високе циљеве. Радимо добро, али нам недостаје енергије у завршницама утакмица. Против Бамберга, Макабија или Милана имали смо последњи шут за победу. Са повратком Дубљевића и Абалдеа и дубљом ротацијом, бићемо у прилици да повећамо темпо игре“, закључио је Видорета.

Валенсија након 11. одиграних кола има три победе, а Црвена звезда једну више. Евентуално славље на овом гостовању прикључило би екипу Душана Алимпијевића у равноправну борбу за ТОП 8 фазу такмичења.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар