Дуда Ивковић открио непознато из Атине 1995.

Шта је Пургери, дођите на пиће? „Нико се није јавио“, присетио се прослављени стручњак.

Кошарка 15.12.2017 | 22:45
Дуда Ивковић открио непознато из Атине 1995.
Прослављени кошаркашки стручњак Душан Дуда Ивковић говорио је у опширном интервјуу за Недељник о свој каријери. Од првог тренинга до опроштаја у Атини.

Није причао само о статистици и трофејима, већ о познатим и мање познатим фрагментима из његовог живота. Посебно поглавље посвећено је дешавањима на Првенству Европе 1995. године у Атини.

Тадашња Југославија је потукла Литванију у финалу. Остало је познато. Тачније, мислите да је познато. Сјајан дочек, силазак Хрвата с постоља и анегдота из Дудине кухиње.

„После рата у Југославији ја нисам одржавао превелике контакте, осим што сам недавно имао сусрет с Рађом у Атини и током пријема у Кућу славних с Кукочем, и заиста као да се никада нисмо ни одвајали. А то Европско првенство 1995. било је директно везано за политичку директиву“, испричао је наш прослављени тренер Душан Дуда Ивковић у исповести за Недељник.

Потом је испричао непознат детаљ о томе како је Хрвате после свега звао на пиће.

„Чули смо у свлачионици Стојка Вранковића како каже: 'Сад је моменат да напустимо постоље.' Били су у свлачионици поред нас. Али не би то Стојко рекао без политичке директиве. Мени је то било смешно. Сама та Атина 1995. и чувени балкон, о томе сам много пута говорио, успоставили смо то у врло тешким условима. Завршава се утакмица, ми смо у хотелу Каравел. Направљена је тако напета атмосфера коју је формирао Кошаркашки савез Грчке. Два пута смо их победили. После утакмице долази ми жена, готово пребијена у публици, после свег тог проглашења. Останемо ми присебни и наравно, те ноћи нема спавања.“

Локација је био хотел Каравел. Тачнија, шанк тог хотела окупирали су кошаркашки племићи.

„Остали смо Кића, Жељко, Веско Баровић и још неко друштво, седимо код тог шанка у Каравелу, већ такорећи свиће. И видимо хрватску екипу како готово на прстима иду, ваљда су имали рани авион. Кажем ја: 'Шта је, бре, пургери, дођите овамо на пиће, шта се шуњате...' Нико се није јавио“, испричао је Дуда Ивковић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар