ФРА - Лига Куп: Освета Парижана, Монпеље ишамарао Лион!

Балотели јунак Нице!

Фудбал 14.12.2017 | 00:01
ФРА - Лига Куп: Освета Парижана, Монпеље ишамарао Лион!
Пре десет дана свет је у неверици читао о изненађујућој победи Стразбура у Лиги 1. Нејмари другови су остали у сенци Нуна Да Косте, 26-годишњег нападача са Зеленортских острва који им је дао један и наместио други гол за први лигашки пораз Светаца у сезони. Вечерас је дошло време за освету. А чак ни Унај Емери није могао да се уздржи, па је на терен послао најјачи састав, изузев Нејмара, који је добио дозволу да отпутује у Бразил како би решио неке приватне проблеме. Његови саиграчи су узвратили ударац - 4:2 у осмини финала Лига купу Француске.

Истина, имали су Парижани и среће, пошто су им прва два гола малтене поклоњена. Већ у 12. минуту аутогол Јоана Салмијеа после оштрог центаршута Анхела Ди Марије. Убрзо се Аргентинац и сам уписао у листу стрелаца, али тек након кардиналне грешке Стразбуровог голмана Александреа Укиђе. Тад се знало да је готово, мада је Стразбур и вечерас показао да има тај ратнички дух вративши се на 1:2 голом Жеремија Грима.

Али против Пари Сен Жермена једноставно не може ако му даш два гола форе. Дани Алвес иЈулијан Дракслер су запечатили судбину домаћег тима, мада заслуге иду и на душу Томе Менијеа, асистента код оба гола. Жереми Блеак је у финишу само ублажио пораз Стразбурга.

Међу осам најбољих у Лига купу пласирала се и Ница, којој је гол Марија Балотелија донео пенале у Лилу, а тамо су гости били успешнији - 3:2.

Са друге стране, Лион се обрукао у Монпељеу - 4:1 уз два гола Сулејмана Камаре.

Лига куп Француске, осмина финала:

Уторак:

Тулуз - Бордо 2:0
Монако - Каен 2:0
Анже - Мец 1:0

Среда:

Рен - Олимпик Марсељ 2:2, пеналима 4:3
Монпеље - Олимпик Лион 4:1
Лил - Ница 1:1
Амијен - Тур 2:1
Стразбур - ПСЖ 2:4 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар