Ђукић жали за два бода, Милојевић би опет све исто!

Поруке тренера "вечитих" после ремија у дербију у Хумској.  Милојевић: Два кључна детаља, ово је "чекпоинт"! Тренер Црвене звезде Дејан Милојевић рекао је после меча да су овом утакмицом ставили завесу на одличан пролећни део.  Ђукић: Не замерам играчима, пружили су отпор! Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић жали за два испуштена бода у 156. "вечитом дербију" против Црвене звезде, али нема шта да приговори својим играчима.  Да "вечити" буду пример фер-плеја! "Иза нас је много људи, едукујемо и децу, морамо да дамо пример витештва, спортске борбе и фер-плеја. Фудбал је прелепа ствар у којој нема места мржње", поручио је тренер Партизана.

Фудбал 13.12.2017 | 21:30
Ђукић жали за два бода, Милојевић би опет све исто!
У дербију - реми!

Партизан и Црвена звезда одиграли су меч без победника (1:1) и са по освојеним бодом отишли на зимску паузу.

Црно-бели су повели голом Сејдубе Суме из пенала, досуђеног Партизану у дербијима после 22 године, а црвено-бели су изједначили ударцем Ричмонда Боаћија у финишу, после гужве у казненом простору.

Два тренера дали су после утакмице кратке изјаве за ТВ Арена спорт.

"Кад играте дерби, без обзира каква је бодовна разлика, зна се да је то посебна утакмица и да нема калкулација. Не смете то да радите, ја то не волим, играли смо са два шпица и опет бих исто урадио. Захвалио бих момцима, имали су страшну сезону. Била је ово лепа утакмица колико смо могли да пружимо. Да ли смо задовољни, то сад није битно, момци су заслужили да се одморе".

Да ли је задовољан епилогом?

"Никад нисам задовољан, не могу ни да будем задовољан", додао је Милојевић.

"Захвалио бих се мојим момцима, урадили су одличан посао. Лепа утакмица је била, колико смо могли да пружимо... У сваком случају, да ли сам задовлојна или не, није битно. Момци су заслужили да се одморе и ставили смо једну лепу завесу на све ово", рекао је Милојевић за Арену спорт

Шеф струке клуба из Љутице Богдана казао је да не воли да калкулише, што је и показао са два шпица.

"Пазите, када играте један дерби без обзира какав је и каква год да је бодовна разлика, овде не можете да калкулишете и не смете да калкулишете и ја сам неко ко то не воли, што се и видело пошто смо играли са два шпица. Овде смо дошли да победимо, није било другог размишљања", рекао је Милојевић.

Он је истакао да су постојала два кључна тренутка.

"Два кључна детаља која су могла да промене ток меча. Прва је шанса у првом полувремену, када нисмо повели, односно када је голман Стојковић одбранио. Тражили смо гол, а да смо га тада постигли, имали бисмо бољу ситуацију јер би Партизан морао да се отвори. Други се догодио у 76-77. минуту и тај промашај Ожеговића код резултата 1:1. Да је тада постигао гол, било би веома тешко вратити се због временског цајтнота. Као што смо могли да очекујемо, тврда и такмичарска утакмица, више чврста него са неким техничким елементима".

Додатна занимљивост јесте што је овим дербијем завршен јесењи део шампионата.

"Последња утакмица доноси другачију атмосферу јер играчи су свесни да их после тога чека одмор. Једва чекају да се заврши и то је потпуно нормално. У тој ситуацији је тешко задржати концентрацију за извршавање тактичких задатака и тога сам се највише плашио, али понављам – много сам поносан на ове момке. Велики су звездаши и воле клуб".

Овим тријумфом ’црвено-бели’ су задржали девет бодова разлике у односу на највећег ривала.

"Више пута сам то говорио – ово је као када играте игрицу и стигнете до првог чекпоинта. Ми смо то учинили и не желим уопште да се осврћем на бодовну разлику. Ако превише о томе мислите губите преко потребно самопоуздање и зато се више не бих враћао на то", закључио је Милојевић и рекао да му је жао што није било више навијача.

Његов колега са клупе Партизана, Мирослав Ђукић, жали због два бода и испуштеног вођства.

"Ипак, не могу ништа да замерим играчима, могу само да честитам на залагању, борбености, идемо на заслужен одмор после тешке утакмице".

Иако је уочи утакмице тврдио да неће бити досуђен пенал за црно-беле, Мажић је ипак показао на белу тачку после старта Вујадина Савића на Огњену Ожеговићу.

"Нисам био у праву, био је пенал, био је чист и судија га је видео. Супер...", додао је тренер Партизана.

Партизан и Звезда су на стадиону Партизана у Хумској одиграли нерешено 1:1 у последњем колу јесењег дела Суперлиге.

"Остаје жал за та два бода која нисмо успели да остваримо, али не могу ништа да замерим својим играчима могу само да им честитам на залагању, борбености, заиста су пружили отпор против једног заиста тешког противника", рекао је Ђукић за Арену после утакмице.

Тренер Партизана је рекао пред меч да неће сигурно бити пенала за Партизан. У 61. минуту утакмице испоставило се да је погрешио јер је Вујадин Савић у казненом простору фаулирао Огњена Ожеговића, а Сејдуба Сума је дао гол за 1:0.

"Нисам био у праву, био је пенал и био је чист тако да га је судија видео и супер", каже Ђукић.

Његова екипа је до краја примила гол у 84. минуту, стрелац је био Ричмонд Боаћи, а Партизан пред зимску паузу са 48 бодова остаје на другом месту са девет бодова заостатка у односу на "вечитог ривала".

Мирослав Ђукић је пред почетак меча "вечитог" дербија пред камерама телевизије Арена Спорт рекао да не би био незадовољан ни бодом против Црвене звезде, али је након одиграних 90 минута по тешком терену у Хумској жалио за промашајем Огњена Ожеговића.

Тренер црно-белих је оценио да је његов тим био ближи победи уз истицање "добрих утисака током читаве полусезоне", обезбеђеног пролећа у Европи, на чему је честитао играчима.

Његов противник, Владан Милојевић, управо је промашај Огњена Ожеговића окарактерисао као један од два кључна детаља меча, са чиме се сложио и Мирослав Ђукић.

"Могли смо да затворимо ту утакмицу, не могу ништа да му замерим, одиграо је врхунску утакмицу, могу само да му честитам на мечу. Промашај је саставни део фудбала", охрабрио је свог нападача Мирослав Ђукић.

У самој анализи дербија навео је да је терен, који је био "натопљен", додатно отежао посао уморним фудбалерима два тима који у својим ногама имају много мечева, па да стога "није било много лепоте", иако је, наводи Ђукић, "фудбал је прелепа ствар".

У монологу на питање о ружним сценама на трибинама - дао је веома леп одговор.

"Видели смо нека дешавања на трибинама и нико од нас их не жели. Мислим да су фудбалери као и стручни штабови обе екипе дали пример спортског ривалства, тај пример нека сви следе. Звезда и Партизан су наши највећи клубови и било би лепо да постоји поштовање између нас. Потребно је да се смање тензије између клубова. Иза нас је много људи, едукујемо и децу, морамо да дамо пример витештва, спортске борбе и фер-плеја. Фудбал је прелепа ствар у којој нема места мржње", закључио је тренер Партизана.

Окарактерисао је досуђени пенал као "очигледан", што су учинили практично сви актери дербија, уз додатак да се шалио када је на конференцији за медије уочи меча рекао да "неће одређивати ко ће шутирати пенал - јер га неће ни бити".

Похвалио је и Милорада Мажића који се пред меч поздравио са двојицом тренера.

"Овде се стално ствара утисак куповања и продаје, хтели или не - и ви уђете у те небулозе где се стално прича о некој куповини и продаји. Честитам судијама које су имале тежак задатак", поручио је Мирослав Ђукић.

Он је најавио да је окупљање екипе заказано за 10. јануар...

"Видећемо за наставак, покушаћемо да се побољшамо и појачамо. Играње на три фронта црпи много, плашио сам се ове утакмице, екипа је потрошена, изнели смо велики терет, имали смо мали фонд играча... Показали смо да смо екипа", навео је он.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар