Бајерн мора да напусти Бундеслигу и оснује своју лигу!

"То је неизбежно и то ће се сигурно догодити", каже Оливер Кан.

Фудбал 16.12.2017 | 14:00
Бајерн мора да напусти Бундеслигу и оснује своју лигу!
Европски фудбал се поларизовао протеклих година, хтели то да признамо или не. Бајерн је изузетно доминантан у Немачкој, Манчестер Сити ове године у Енглеској нема конкуренцију, а слично је и са Пари Сен Жерменом у Француској. Јувентус је већ шест пута узастопно шампион Италије...

Зато је потребно пронаћи ново решење, а према многим мишљењима будућност европског фудбала вероватно лежи у новој Суперлиги, коју би играли само најбогатији и најмоћнији и то без обавеза у домаћим оквирима о чему отворено прича ових дана и легендарни немачки голман Оливер Кан. 

"Ситуација у Бајерну се од мог пензионисања 2008. године није променила. Данас их тренира Јуп Хајнкенс који је топ избор, али ми се чини да Бајерну недостаје права конкуренција у Немачкој последњих година како би био још бољи. Не постоји клуб у Бундеслиги који може да угрози Баварце и тако ће бити све док се не појаве нове идеје или рецимо укине правило 50+1 и дозволи уплив страног капитала у клубове", сматра Кан.

Легендарни Титан нема дилему, међународна Суперлига је једини спас за Баварце.

"За Бајерн нема другог пута него да напусти Бундеслигу, а пре или касније најбољи европски клубови ће основати своју лигу. То је неизбежно и то ће се сигурно догодити", прогнозира Оливер Кан.

Подсетимо, пре неколико година јавила се идеја о Суперлиги богатих клубова која би имала 20 екипа, а последњих месеци пише се о лиги од само десет најјачих. Колико је све то заиста реално, и да ли ће УЕФА дозволити, видећемо временом.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар