Да ли је он све вријеме фалио Венгеру?!

Везиста Севиље, који је "заратио" са Андалужанима, биће прво појачање Арсенала у зимском прелазном року.  Арсенал урадио оно што Јуве није - активирао клаузулу од 40. 000. 000 евра! Француз је прво појачање за јануар.

Фудбал 15.12.2017 | 08:00
Да ли је он све вријеме фалио Венгеру?!
Свађа у свлачионици Севиље током полувремена меча против Ливерпула (0:3), пробудила је све фудбалере Андалужана, који су постигли три гола у наставку, сем Стивена Нзонзија коме је то био и последњи наступ за шпански клуб и одмах је најавио растанак.

Сјајни дефанзивни везиста још на паузи је напустио "Писхуан" и одлучио да више никада неће играти за Севиљу, а такав развој ситуације искористиће Арсенал током овог прелазног рока.

Општи утисак је да Гранит Џака и Арон Рамзи и не функционишу најбоље у актуелном систему 3-4-3, где су њих двојица централни везни фудбалери, па ће Арсен Венгер током јануара покушати да доведе земљака који ће им бити опака конкуренција.

Према писању шпанских медија, трансфер је већ договорен и Арсенал је пристао да плати "излазну клаузулу" у висини од 35 милиона фунти!

Сјајни Нзонзи је подигао своју игру на "виши ниво" од доласка на Пиринејско полуострво 2015. године и претходних сезона био је један од најбољих играча Севиље, али преко свађе са тренером Едуардом Беризом "није могао да пређе".

Француз је навео да је Беризо њега прогласио као директног кривца за лоше полувреме против "редса", што се њему није допало и избила је бурна свађа.

Нзонзи је летос био велика жеља Јувентуса који је нудио 30.000.000 евра, али је Севиља инсистирала на тадашњој откупној клаузули од 45.000.000 евра. Играч је био незадовољан што је морао да остане и смирен је тек новим уговором. Продужио је верност до 2020. године, постао најплаћенији играч у тиму и откупна клаузула му је спуштена на 40.000.000 евра.

Међутим, одласцима директор Монћија који га је довео у клубу и тренера Сампаолија код којег је био незамењив, Нзонзијев статус се променио. Дошао је тренер Беризо који га је после 0:3 на полувремену против Ливерпула извео и означио као главног кривца. Французу се то није свидело, демонстративно је отишао са стадиона и више није био у конкуренцији за тим. Било је јасно да је пукло на релацији играч - клуб.

Арсен Венгер је решио да искористи ситуацију. Позвао је земљака на разговор у Лондон и убедио га да прихвати повратак у Премијер лигу где је са успехом носио дрес Стоука. Заинтересован је био и Евертон, али се Нзонзију више свидео Арсенал.

Венгер ће у јануару исплатити Севиљи 37.000.000 евра за обештећење плус 3.000.000 евра кроз бонусе што је мали компромис на који је андалужанси клуб пристао. Француз ће у Арсеналу појачати конкуренцију у везном реду где га Венгер већ види као неку верзијуПатрика Вијере. А биће ближи и месту у репрезентацији Француске пред предстојећи Мундијал. 

Када су у питању фудбалске карактеристике, Нзонзи је висок (1.90м) и далеко чвршћи фудбалер од Џаке и Рамзија, а видећемо да ли ће то значити и промену система игре и повратак старом са четворицом у одбрани.

Осим за Севиљу, овај фудбалер наступао је за Амјен, Блекбурн и Стоук.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар