Разочарани Николић: Нисам ово заслужио...!

"Публика ме није прихватила, није било разумевања и стрпљења", поручио је сада већ бивши тренер Партизана Мирослав Николић.  Нећу износити прљав веш, али нисам ово заслужио.  "Нисам могао да доведем све младе које сам желео, јер су их узели други клубови. Не "талим се" са менаџерима и не састављају ми они тим".

Кошарка 13.12.2017 | 15:30
Разочарани Николић: Нисам ово заслужио...!
После само пет месеци рада Мирослав Николић је добио отказ у Партизану.

Он је са те функције разрешен на данашњем састанку руководства клуба, због серије лоших резултата и забележеног само једног тријумфа у последњих девет мечева, а сасвим извесно је да ће његов наследник бити Ненад Чанак.

У изјави за "Блиц", Николић не крије разочарање због оваквог развоја ситуације, а како сам каже "неће износити прљав веш" након разлаза са Партизаном.

"Мислим да нисам све ово заслужио. Договор од летос, када сам потписао на три године, био је да полако са младим играчима и буџетом који је тада био око 300.000 евра, правимо тим за будућност. Нисам могао да доведем све младе које сам желео, јер су их узели други клубови", казао је Николић и додао да се "не тали" са менаџерима и "они му не састављају тим", а напомиње и да је добио неискусну екипу за Европу.

"Имао сам девет играча који не да нису играли Европу, већ ни АБА лигу. Марко Чакаревић и Новица Величковић су ту од старијих, са тим да Величковић није могао да игра две утакмице недељно. Вања Маринковић и Михајло Андрић су били до скоро резервне опције".

Николић наводи да су се са променом на председничкој функцији, односно од када је Остоја Мијаиловић преузео руковођење клубом, промениле и саме амбиције клуба...

"Ми немамо тим за Европу, а мислим да бисмо били четврти у АБА, што је био приоритет. Желео сам да, као први пут 1997. године, са младим играчима и млалим уговорима правим тим, али се договор променио. Марко Пецарски је добио прилику иако има 17 година, Александар Аранитовић је мало старији, али није играо две године због повреде, Никола Танасковић се разиграо на позајмици и враћен је, јер није ни било играча за тренинг због бројних повреда", казао је Николић.

Навео је Николић и да је радио под великим притиском, али да није било никаквих неспоразума нити проблема са кошаркашима Партизана.

"Мислим да смо се у АБА носили са свима, да смо губили тесно, можда до сад две-три утакмице глатко, остале не. Желео сам још нека појачања, али... Било је притисака, како са трибина, са једне стране оркестрираних, још неких... Не желим да улазим у друге ствари".

У изјави за "Блиц" он је испричао и да су му многе колеге говориле "да му то не треба у каријери", али да се он није плашио тешког задатка...

"Нисам се плашио изазова, радио сам поштено, иако су се покривали мојим именом када сам дошао, још сам потписао уговор на три године. Нисам дао да ми се меша неко у посао, менаџери посебно, нити сам се бавио другим стварима, сем својим послом. Публика ме није прихватила, није било разумевања и стрпљења. Партизану желим све најбоље", закључио је он.

Ненад Чанак би требало да преузме кормило Партизана већ у четвртак. Он је већ био на тренингу Партизана са члановима Управе клуба тако да то делује као практично завршена ствар.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар