156. Дерби - Састав Звезде: Пешић од старта и 4-4-2?!

Ово је очекивани састав Црвене звезде за 156. "вечити" дерби. . .

Фудбал 13.12.2017 | 10:00
156. Дерби - Састав Звезде: Пешић од старта и 4-4-2?!
Још 90 минута и фудбалери Црвене звезде могу на заслужени двомесечни одмор, који ће трајати све до 13. фебруара и прве утакмице са московским ЦСКА у шеснаестини финала Лиге Европе.

Та преостала утакмица уочи зимске паузе, међутим, биће можда и најтежа за црвено-беле у досадашњем току Суперлиге, јер изабраницима Владана Милојевића предстоји 156. "вечити дерби" и то на стадиону Партизана.

Биће потребно још једном запети и извући последње атоме снаге, не би ли био савладан највећи ривал и створена добра залиха од 12 бодова за пролећни наставак шампионске трке.

Партизан тренутно заостаје девет бодова и јасно је да под много већим притиском улази у меч, али и црвено-бели желе да на најлепши начин заокруже сјајан рад и резултате у претходном периоду, односно од доласка Владана Милојевића.

Видећемо којим играчима ће млади тренер пружити шансу да ставе "шлаг на торту", односно хоће ли поново комбиновати тим као што је до сада чинио у домаћем првенству или ће на терен играчи који су пре недељу дана савладали Келн 1:0 и донели клубу пролеће у Европи после дугих 25 година паузе.

Александар Пешић је у сјајној форми и доминира Суперлигом, али на међународној сцени има улогу резервисте. Управо поред његовог имена стоји највећи знак питања. Одужити му се местом стартера за бројне голове и асистенције којима је Звезда стигла до позиције лидера или поново предност дати Ричмонду Боаћију, који је на излазним вратима и којем би гол(ови) у дербију сигурно допринео порасту цене на тржишту?

Или напасти са обојицом у тандему, у досад ретко коришћеној формацији 4-4-2?

У случају да Пешић опет почне из другог плана, онда би међу стартерима поново могао бити опорављени Бранко Јовичић, док би као и против Келна, уместо повређеног Немање Радоњића уз леву аут-линију играо Ненад Крстичић.

Пошто је Владан Милојевић до сада често умео да изненади саставом, "типоваћемо", ипак, да ће тако бити и овај пут.

Дакле, очекивана стартна постава Црвене звезде у 156. "вечитом дербију" је: Борјан - Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић - Срнић, Доналд, Канга, Крстичић - Боаћи, Пешић. У формацији 4-4-2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар