Кубица се, ипак, не враћа у Ф1?

Пољски аутомобилиста био је близу места у Вилијамсу, али резултати тестова које је одрадио нису задовољавајући.

Остали спортови 16.12.2017 | 18:30
Кубица се, ипак, не враћа у Ф1?
Роберт Кубица помињао се као кандидат за возача Вилијамса у 2018. години, али од тога изгледа ипак неће бити ништа.

Како преноси аутоспорт.цом Рус Сергеј Сироткин сада је први кандидат за место у тиму уз Ленса Строла који је потврђен као први возач.

Млади Рус је забележио боље резултате од Пољака током тестова који су обављени на стази Јас Марина у Абу Дабију, показала је анализа коју је Вилијамс урадио протекле недеље.

Роберт Кубица је дуго словио за првог "пика", а Вилијамс није крио да је изградио у последње време јаке везе унутар тима. Ипак, будући да су челници тима још раније саопштили да ће резултати искључиво бити мерило за возачко место, Сироткин је добио предност.

Аутоспорт преноси да је договор са руским возачем, који већ три године обавља тестове у Ф1, веома близу реализације, али да је ипак остављена доза резерве.

Чак и ако не дође до договора са Сироткином, Кубица није прва резерва, већ је то Данил Квајт, бивши возач Ред Була и екипе Торо Росо.

У трци је био и и Пол ди Реста, резерви возач Вилијамса, али је он испао из конкуренције.

Вилијамс се још није званично огласио о томе који ће тандем наступати за тај тим у 2018. години.

Роберт Кубица последњи пут наступао је у шампионату Формуле 1 2010. године, а након тога доживео је тешку несрећу на релију у Италији, након чега је озбиљно доведено у питање и да ли ће лекари моћи да му спасу шаку. Они су, на срећу, успели у томе, али су му моторичке способности ограничене.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар