Парламентарци БиХ у Буенос Ајресу.

Делегација Парламентарне скупштине БиХ учествоваће данас и сутра на Парламентарној конференцији о Свјетској трговинској организацији /СТО/ у Буенос Ајресу.

Босна и Херцеговина 09.12.2017 | 08:22
Парламентарци БиХ у Буенос Ајресу.
У делегацији су предсједавајући Дома народа парламента БиХ Огњен Тадић, предсједавајући Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома Шемсудин Мехмедовић и предсједавајући Комисије за финансије и буџет Представничког дома Предраг Кожул.

Парламентарна конференција, коју заједнички организују Интерпарламентарна унија /ИПУ/ и Европски парламент, биће посвећена припремама за одржавање 11. Министарске конференције СТО, која ће сутра бити одржана у главном граду Аргентине, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Према најавама, Парламентарна конференција о СТО у Буенос Ајресу биће прилика за дијалог парламентараца из свих крајева свијета са преговарачима и званичницима СТО.

На овом скупу биће ријечи и о питању е–трговине и интернационализацији малих и средњих предузећа, а расправљаће се и о улози мултилатерализму у вријеме повећања протекционизма, наводи се у саопштењу.

Осим билатералних сусрета са члановима парламентарних делегација, Делегација Парламентарне скупштине БиХ присуствоваће и инаугуралној сједници Министарске конференције СТО, Симпозијуму о трговини и одрживом развоју, те Бизнис форуму Министарске конференције СТО.

У саопштењу се подсјећа да је БиХ у завршној фази преговора за пуноправно чланство у СТО.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Масончоћ

09.12.2017 17:15

Еаст Wест Бридге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

09.12.2017 19:42

Како ли је то путовати у толике земље а не познавати неки од свјетских језика да би се комуницирало? То ме стварно зиво интересује. Оно..знас како је...не знас упитати ни гдје је тоалет, ни ста се мозе у граду занимљиво видјети и обици...парламентарци-јад и цемер Не знам за остале, али знам да Тадиц не говори нити један осим српског. Семсо мозда мрндза несто на турском, али му то не мозе помоци у доста земаља. Овај Козул је гарант Хрват, могуце да прица њемацки, а мозда и енглески Јадна мајко јадних сватова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остај тамо

09.12.2017 20:38

Огњене остани тамо довјека и уцини велику ствар Српском народу. Сунце овог неба нас не грије док си ти нас представник. Поведи са собом и твог струцњака за борбу против корупције Андјелица, брку из Вода Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

10.12.2017 07:22

Огњен се доказао као Папчина! За кратак период.

Name

Немо Цапетан

10.12.2017 20:36

Иду гоњат Хитлера...поздравите Марадону,мог јарана.

Name

Роле

10.12.2017 12:27

Мој Тадицу да СЕ неријеси СДС а неби никуд мако и видио свијета

ОДГОВОРИТЕ