Вучелић и Вазура: Арсенал на жријебу? Може...

. . . али да не игра А тим! Црно-бели једним оком гледају ка Ниону.

Фудбал 07.12.2017 | 09:45
Вучелић и Вазура: Арсенал на жријебу? Може...
Првак Србије међу одабранима. А у том друштву, између осталих, Милан, Арсенал, Лацио, Ница, па Спортинг, Атлетико Мадрид, ЦСКА...

Ко год био противник Партизану у наредној рунди (листа ће бити проширена вечерас по окончању последњег кола Лиге шампиона, односно сутра кад се заврши групна фаза Лиге Европе) јасно је да црно-бели могу да рачунају на спектакл.

Тренутно су у Кијеву, али крајичком ока гледају и ка Ниону, где је у за 11. децембар заказан жреб шеснаестине финала Лиге Европе.

"Колико видим, нема ту лаких ривала. Сведоци смо ко прелази из Лиге шампиона, питање је да ли може тако неки тим да се савлада", објективно ће Милорад Вучелић, председник Парног ваљка.

У јавности ће се увек водити полемика: да ли је боље добити атрактивног противника, звучно име (које пуни и трибине и касу) или неког ван "лига петице", како би шансе за пласман даље биле веће. Мада, Црвена звезда је ове јесени показала да може да се носи и са великаном какав је Арсенал. Зато...

"Ако Арсенал не буде играо у А постави онда је то прихватљиво. Што да не? Енглези то раде кроз европске утакмице. Није тим из Лондона показао нешто много досад. А енглеским клубовима изгледа није ни стало до овог европског такмичења. Није им оно приоритет. Особени су", додао је први човек Партизана.

На питање да ли би се обрадовао Милану, седмоструком прваку Европе, непрепознатљивом у Серији А, одговорио је уверавањем да у жребу нема слабог противника и ту тезу образложио на следећи начин:

"Сад би добро дошао, али ко зна... Пред нама су припреме. А њих можда крене током тиме. Тешко је проценити. Поготово што не знамо ко ће како да се појача. Нама је, тренутно, најважнији дуел са Динамом. Ако даш све од себе онда у жребу може да те послужи срећа. У супротном, окреће леђа", каже Вучелић.

Црно-беле ће на жребу у Ниону, у понедељак, представљати генерални директор Милош Вазура и клупски административац задужен за односе са УЕФА, Ненад Даниловић.

"Волео бих да нам падне неко кога можемо да прођемо. Ако Вучела каже - Арсенал, ја кажем - наравно", смешка се први оперативац Партизана, мада би то значило и да ће екипаМирослава Ђукића завршити друга у Групи Б, пошто су Тобџије већ носиоци.

Мада, Партизану је ове јесени непредвидивост друго име. Све је могуће. Ко је рекао: "победа у Кијеву?"

НОВАЦ ОД ГОГУЕ - ДОГОДИНЕ

Генерални директор Партизанас још једном је прокоментарисао победу у "случају Гогуа".

"Добили смо спор пред ФИФА. Следује нам 600.000 евра за играча који није ни годину дана био у Партизану. Сад се чека да тај новац наплатимо. Солидарно, од Риге и од Гогуе. Процедура траје, Летонци могу да се жале КАС-у, али тужба је скупа, мислим да ће од ње одустати, средства ћемо добити током следеће године", каже Милош Вазура.

СУМА, РЕШИ ОВО

Серија повреда у Партизану могла би да отвори простор Сејдуби Суми да почне утакмицу са Динамом и, коначно, почне да оправдава статус најскупље плаћеног играча у истирији клуба.

"Највише бих волео да меч у Кијеву реши Сума. Знате све разлога због којх то кажем. Засад се није показао. Да ли због неспремности или нечег другог... Можда се нешто догоди и са Соломоном. Нисам случајно издвојио та два имена", рекао је председник Милорад Вучелић, уз опаску "било би добро да леви бек Милетић понови игру против Војводине".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар