Стојковић: Не треба набијати тензију!

Урадили смо немогуће! Голман Партизана о Динаму, Војводини, останку. . .

Фудбал 06.12.2017 | 19:15
Стојковић: Не треба набијати тензију!
Партизанова (р)еволуција. Имали су црно-бели у блиској прошлости јаче тимове од постојећег, веће амбиције од летос прокламованих, било је и више лове у Хумској него што је сад, али да један тим на последње гостовање групне фазе оде спокојан - е, то није било.

Дешавало се, наравно, годинама да до шестог кола (чак и раније) све шансе остану пропуштене, да се прича шаблонски како "ова утакмица може да послужи да из ње извучемо поуке", а онда се десила сезона у којој Парни ваљак напредује толико да је не само научио да се такмичи, него и да победи, па је пре завршних 90 минута у привилегованој позицији. Да има загарантовани пролеће у Европи и да против Динама само треба да одлучи хоће ли жреб у понедељак сачекати у групи повлашћених или неповлашћених тимова.

Какав је искорак направљен у односу на минуле сезоне најбоље се може закључити по изразима лица Партизанових фудбалера непосредно по доласку у Кијев. Задовољство и мир одавао је и голман Владимир Стојковић.

"Остварили смо циљ. Овом утакмицом не би требало да се оптерећујемо. Доста је било оптерећења у досадашњем току такмичења. Да се разумемо, нисмо у Кијев дошли туристички. Наш план је да освојимо прво место, међутим, не би требало набијати тензију да је то неопходно. Кад се вратимо на лето, све урађено од јуна до данас је у домену немогућег. Направили смо велики успех, а штагод да се деси против Динама ми смо и даље шампиони", подсећа голман српског првака уочи завршних 90 минута Групе Б Лиге Европе.

На првом сусрету са Динамом Стојковић је правио бравуре и гарантовано би био проглашен играчем утакмице да је тим Мирослава Ђукића сачувао 2:0 из првог полувремена. Чак се не може рећи да је крив за голове Украјинаца за 2:3. Сад је ситуација дијаметрално супротна. Нема набоја. Нема ни потребе.

Све подсећа на касну јесен 2004, кад је тадашњи састав Владимира Вермезовића, на последње гостовање у истом такмичењу, у Мидлсбро, допутовао растерећено, јер је претходно против Виљареала осигурао пролаз.

"Играмо против фаворита групе, најозбиљније екипе. Овде смо дошли да се надигравамо, да у фудбалу уживамо. Не верујем да ће се у Кијеву десити преокрет као у Хумској. Пре ће бити нападачки меч. И они и ми ћемо изаћи офанзивно, агресивно, имаће шта да се види. Биће леп сусрет".

ОНО ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ НИЈЕ БИО КИКС, РАДИМ ТО СВАКИ ПУТ

Партизан у четвртак игра за прво место у групи, а онда се враћа на српску сцену где га до зимске паузе очекују сусрети са Напретком и Црвеном звездом. Разлика у корист лидера првенства је шест бодова, а могла је да буде и мања да сплетом несрећених околностиВладимир Стојковић у копродукцији са Немањом Р. Милетићем није омогућио Војводини да изједначи на 1:1.

"Да је то био кикс, да сам погрешио, па да кажем ’десило се’. Једноставно, спустио сам лопту у лошим временским условима. Као што сам чинио сто пута досад. Задесила се несрећа да је Милетићева нога била ту. Да га није погодила, никад не би лопта ни завршила у мрежи".

Појаснио је:

"Кад су киша или снег стално гледам да спустим лопту на тле. Превенције ради. И тек онда да је хватам. Сад се десило да га је погодила у ногу. А није она мене преварила, није ми испала, није ми прошла испод руке... Ако су то неки окарактерисали као кикс... Шта има везе, шта ћемо".

Гробари му не замерају. Напротив. Добио је Стојковић овације и после дербија са Новосађанима, а и у коментарима и по друштвеним мрежама јавност наклоњена црно-белима подсећа "чупао нас је X пута".

"Хвала навијачима. Наставићемо даље да се боримо".

Последњу реченицу најбољи српски голман изговорио је у множини што би могло да се протумачи и да остаје у клубу, упркос најавама о одласку.

"Остале су још три утакмице до краја године, да се заврши све како ваља. А после? Прво одмор - месец дана...", смешка се Владимир Стојковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар