Хрватски "жуљ" је опет адут Словеније на ЗОИ!

Хрватска никад неће прежалити што је пре седам година испустила Јакова Фака, бронзаног бијатлонца са Олимпијских игара у Ванкуверу 2010. године.

Остали спортови 09.12.2017 | 11:30
Хрватски "жуљ" је опет адут Словеније на ЗОИ!
Била је то једина олимпијска медаља за Хрватску коју је донео неко ко се не презива Костелић.

Међутим, исте године Фак је незадовољан односом према њему у домовиниузео држављанство суседне Словеније коју није обрадовао на наредним ОИ у Сочију, али јој је донео четири медаље са светских шампионата, од чега два злата – 2012. и 2015.

У међувремену, 30-годишњи Фак је нестао са главне сцене, две године је бележио разочаравајуће наступе, углавном услед бројних повреда, али се ових дана одједном пробудио, десетак недеље уочи Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу.

Фак је другом местом на трци Светског клупа у шведском Естерсунду најавио повратак у форму и напад на нову олимпијску медаљу, овај пут за Словенију.

"Било је то за мене веома емотивно, посебно због прошле сезоне коју сам гледао на телевизији и било ми је много тешко. Понекад сам био много слабе воље. Повратак је за мене јако позитивна ствар у животу", рекао је Фак.

Фак ће се у Пјонгчангу такмичити у четири индивидуалне трке, а биће једна од највећих нада Словеније за медаљу. А рођен је у Ријеци.

Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу су 23. по реду, а на програму су 9-25. фебруара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар