Ухапшено лице за ратни злочин

На подручју Црне Горе, на темељу тјералице на захтјев Тужитељства БиХ, лоциран је и лишен слободе осумњичени за ратни злочин у Приједору. Покренута је процедура за изручење осумњиченог правосуђу БиХ.

Регион 06.12.2017 | 15:25
Ухапшено лице за ратни злочин
На темељу тјералице коју је правосуђе БиХ расписало на захтјев тужитеља из Посебног одјела за ратне злочине, на подручју Црне Горе, 
лишен је слободе осумњичени Слободан Кнежевић, рођен 21. октобра 1968. године у Приједору.

За овим осумњиченим Суд БиХ је на захтјев Тужитељства БиХ одредио мјеру притвора те је реализирано расписивање Интерполове тјералице за наведеним осумњиченим.

Правосудни органи Црне Горе одредили су екстрадициони притвор осумњиченом и покренули екстрадициону процедуру за изручење осумњиченог.

Слободан Кнежевић је под истрагом Тужитељства БиХ и осумњичен је да је у мјесецу српњу 1992. године, судјеловао у незаконитом лишењу слободе око 120 цивила бошњачке националности на локалитету Миска Глава, опћина Приједор, који су након тога спроведени у заточење те стријељани и убијени на локалитету Кипе, Љубија.

Кнежевић је такођер осумњичен да је особно, пуцајући из ватреног оружја, убио једног цивила испред Дома у мјесту Миска Глава.

Због наведеног ратног злочина, у Суду БиХ и Тужитељству БиХ води се поступак у предмету против Слободана Тарањца и др.

Тужитељство БиХ, заједно са партнерским агенцијама у БиХ, земљама региона и диљем свијета, подузима активности на лоцирању, лишењу слободе и изручењу у БиХ, осумњичених за ратне злочине који се налазе у иноземству.

(Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Осце

06.12.2017 14:55

А ко поби србе двјеста цивила у Мркоњиц Граду ,три хиљаде у Подрињу ј....ли вам мајку лоповску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

06.12.2017 21:22

Који 3000 војника или цивила изјасни се мало немјесај бабе и забе

Name

Коло среце се окреце

07.12.2017 05:50

Ко добије рат, тај и суди, како њему одговара, наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР

07.12.2017 06:32

ТРИСТО ТЕРОРИСТА С ВРАТИЛО НА БАЛКАН ОД ТОГА 287ЉУБИЈУ. ТРЕБА ТО НАГРАДИТИ.

ОДГОВОРИТЕ