Донација: Брчко добија обданиште

Министар финансија у Влади Републике Српске Зоран Тегелтија и градоначелник Брчког Синиша Милић, потписали су данас у сједиштву Владе дистрикта Споразум о изградњи обданишта у Брчком које ће финансирати Република Србија.

Босна и Херцеговина 04.12.2017 | 21:36
Донација: Брчко добија обданиште
„С обзиром на недостатак капацитета, ове године за више од 200 најмлађих, објекат је од великог значаја за дистрикт и нема било какву политичку позадину. Биће изграђен у градском насељу Илићка по свим стандардима с капацитетом за стотину малишана, а Влада дистрикта је већ покренула процедуру прибављања грађевинске дозволе и обезбјеђење осталих услова за почетак градње с првим прољећним мјесецима наредне године", рекао је градоначелник Брчког Синиша Милић.  

Комплетан износ донације Владе Републике Србије је уплаћен на рачун Владе РС, рекао је министар Тегелтија и објаснио да споразуми дефинишу методологију трошења донације уз подршку и контролу Владе у Брчком и осталим локалним заједницама у Српској, те Грахову, Дрвару, Гламочу и Петровцу у Федерацији БиХ.

„Драго ми је да су се у највећем броју средина обухваћених овом вриједном донацијом Владе Србије изјаснили за објекте намијењене најмлашима, било да је ријеч о обданишту или школама. Очекујем да ће зимски период бити вријеме припрема и провођења поступка јавних набавки како би, уз пуну транспарентност, сва средства била утрошена у складу с обавезама које смо дефинисали оваквим споразумима", рекао је министар Тегелтија.

Обданиште у Брчком је дио донације од пет милиона евра за инфраструктурне пројекте у неколико општина у Републици Српској и Федерацији БиХ с већинским српским становништвом.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар