Звиздић и Хан о реформама у БиХ

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић је након сусрета с комесаром за европску сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом изјавио новинарима да је информисао Хана о неколико битних процеса који се налазе у различитим фазама реализације, прије свега о Упитнику Европске комисије и о досадашњем степену реализације одговора из Упитника.

Босна и Херцеговина 04.12.2017 | 10:39
Звиздић и Хан о реформама у БиХ
- Највјероватније ћемо, ако не дође до било каквих безразложних политичких блокада тај посао завршити до краја ове године, плус-минус седам или десет дана - навео је Звиздић.
 
По његовим ријечима, отприлике 85 посто одговора из Упитника је већ преведено, преко 96 посто одговора је договорено на домаћим језицима и иде у превод и отпилике један или два посто одговора ћемо завршити у другим нивоима тијела Механизма координације.
 
Звиздић је информисо комесара Хана и о тренутној ситуацију у вези са сетом закона који су везани за акцизе.
 
Комесар Хахн је казао да се приближава крај године а његова жеља је била да дође у посјету БиХ и још једном подсјети на европске перспективе ове земље.
 
- Мени је задовољство чути да цијели низ врло важних мјера које су преостале, не само да су припремљене, него су пред њиховим окончањем. Најважнија од њих тренутно је достављање одговора на Упитник - навео је комесар Хан.
 
Додао је да је важно, у том контексту, адекватне одговоре доставити што је прије могуће, „иако би ви могли са своје стране покренути одређене интерне процесе, односно задржати динамику рада и са наше стране".  
 
Током посјете комесара Хана БиХ планирани су сусрести с државним и ентитетским званичницима с којима ће европски комесар разговарати о реформама и процесу европских интеграција Босне и Херцеговине.

(Фена)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Посавски гониц

04.12.2017 09:59

Позитивна вијест за БиХ. Хајмо сад Додо контра. Бакир наруцио 9.000 крила за своје специјалце да лете ко Аватар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хан

04.12.2017 10:07

Охани нас се висе Јоханесе,условљавате нас које каквим услвима а уставари само нам гурате кредите...Охани нас се Јахансене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брале

04.12.2017 10:16

Како је добар живот на камату, а? А још ни своју лову не морају да уложе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

04.12.2017 10:21

Овај Звиздиц је прави господин,без говора мрзње и понизавања других,могуци кандидат за Предсједниство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новоматицов комесар

04.12.2017 10:25

Новоматицовом комесару Хану и одговара оваква БиХ,никаква и ван ЕУ,јер само у оваквој БиХ Новоматиц може да пере новац колико хоће и без икакве контроле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

04.12.2017 10:47

Мора човјек разговарати са ентитетским властима Републике Српске о пословању НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо,да му презентују како се одвија прање новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

04.12.2017 10:51

Позивамо комесара Хана да дођу у Бањалуку у бивши хотел Фиренца гдје су смјештене фирме његовог газде и да се сам увјери да послују несметано и под пуном заштитом институција Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ