Да се снијег не лијепи за лопату

Стигао је снијег, зато не чекајте "да вас затрпа" па да онда почнете тражити лопату, већ је потражите сада и ставите негдје на дохват руке, тако да само отворите врата куће и почнете чистити наносе снијега.

Занимљивости 02.12.2017 | 10:15
Да се снијег не лијепи за лопату
Постоји трик којим ћете спријечити да вам се снијег лијепи на лопату. Врло је једноставно - пошприцајте лопату с предње и стражње стране јестивим уљем - снијег ће само склизати с ње.

Када помислите на посипање пута како се не би заледио, имајте на уму да се камена сол не користи на бетонским површинама јер може погоршати стање пукотина или допринијети мрвљењу површине. Бољи избор за посипање бетона је калцијев хлорид.

Бирајте пластичну лопату за снијег на циглама и плочицама јер их металне оштрице могу оштетити. Такођер, држите лопату пола центиметра од тла док чистите снијег како не би оштетили површину пута или дворишта.

Када чистите снијег, држите лопату ближе тијелу - биће вам лакше, а и смањићете притисак, а тиме и ризик од повреде руку, рамена или леђа. Такође, лакше је очистити снијег забацивањем са стране него гурањем све веће хрпе испред себе.

И још један користан савјет, прије чишћења дворишта и прилаза од снијега, очистите свој аутомобил како касније не би затрпали снијегом оно што сте већ очистили, открива портал мсн.цом.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Смоки

03.12.2017 14:14

А посто је литра зеитина..Па радије цу сваки пута треснути лопату од асфалт,,јефтиније је..

ОДГОВОРИТЕ