Њукомб: Томић ће протраћити свој живот!

Некадашњи број 1 и шампион три од четири Гренд слема Џон Њукомб забринут је за будућност Бернарда Томића.

Тенис 02.12.2017 | 17:30
Њукомб: Томић ће протраћити свој живот!
Томић је годинама важио за највећег аустралијског талента, у јануару 2016. је стигао до 17. места АТП листе, да би 2017. забележио свега десет победа и доживео стрмоглав пад па је тренутно тек 141. играч света.

Угрожен му је наступ на Аустралијан опену јер му организатор није дао посебну позивницу, али је позван (добио је Танаси Кокинакис) да учествује на плеј-оф турниру следећег месеца.

"С обзиром на оно што сам чуо од других играча, Бернард није физички спреман. Кажу да је на 50-60 одсто. Тако да је све на њему. Протраћи ће свој живот уколико не пронађе веома доброг тренера и шест месеци ради на свом телу. Онда ће имати шансу да се врати. Ако то не уради, неће имати шансе", рекао је Њукомб. 

Селектор Дејвис куп тима Аустралије Лејтон Хјуит и челник ТС Аустралије Вали Масур желе да им Томић на плеј-офу турниру у Мелбурну 11-17. децембра докаже управо то да је физички спреман за први ГС сезоне. 

Томић је протеклих година често био у центру пажње због свог ексцентричног понашања, изјава да га тенис не занима и да је често давао тек 30 одсто могућности у неким мечевима. 

"Знам да су га Лејтон и Џејсон Столтенберг молили да се посвети каријери и он им је стално говорио да хоће, али није. Можеш довести коња до воде, али га не можеш натерати да је пије. Док Барни не одлучи да "пије", неће урадити ништа", закључио је троструки шампион Вимблдона. 

Аустралијан опен не програму је 15-28. јануара, биће то 106. издање престижног турнира у Мелбурну.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар