Претрес службених просторија

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ данас су на подручју Брчко дистрикта претресли службене просторије једног лица с циљем проналажења и привременог одузимања финансијске пословне документације и других предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Босна и Херцеговина 22.11.2017 | 13:37
Претрес службених просторија
Из Сипе је саопштено да је овај претрес наставак активности у оквиру предмета "Мастер", које се реализују по наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, уз подршку полицијских службеника Полиције Брчко дистрикта.

Акција "Мастер" започета је у мају када је на ширем подручју БиХ ухапшен већи број лица због сумње да су починила кривична дјела организовани криминал, у вези са кривичним дјелима пореска утаја или превара, царинска превара, примање дара и других облика користи, давање дара и других облика користи и прање новца, а све у вези са увозом текстилне и друге робе из Турске, Мађарске и Италије у БиХ.

Процјењује се да су осумњичена лица, чинећи наведена кривична дјела, оштетила буџет БиХ за износ већи од 4,5 милиона КМ.

У саопштењу се додаје да Сипа активно наставља рад на овом предмету ради утврђивања свих чињеница и документовања кривичних дјела.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тал

22.11.2017 20:58

За овај криминал и многи други главни кривци су криминалци и рекетаси из УИО.И друга криминална слицна овим су упетљани корумпирани из ове институције гдје корупција иде строго по вертикали.Данас је у УИО криминал и рекет висеструко веци него за врјеме К.Цаусевица.Код њега је било колико толико неког рада и реда.

ОДГОВОРИТЕ