Жене снајперисти обезбјеђују Кима

Сјеверна Кореја с милион активних војника четврта је војна сила на свијету. Више имају само САД (1,347. 300), Индија (1,395. 100) и Кина (2,183. 000). Не треба заборавити још и 5,5 милиона у резерви. Значи, готово 25 одсто становника те земље је укључено у 'ратне игре'.

Свијет 21.11.2017 | 16:33
Жене снајперисти обезбјеђују Кима
Ким Џонг Ун за војне потребе годишње троши 10 милијарди долара, чак 22 одсто БДП-а. Ваљда због тога не чуди да већина становника гладује, а да су војници једини који имају осигуране дневне оброке.

А најважнији дио те машинерије су специјалне снаге. Сјеверна Кореја има укупно 200.000 специјалаца, ниједна земља на свијету нема их толико. Посебно мјесто имају бригаде женских снајпериста. Има их у сваком роду војске. Увјежбане су да дјелују у позадини као цивили.

У њихове задатке спадају и мисије атентата на важне војне и политичке особе у Јужној Кореји. Сјевернокорејци копирали су совјетски модел из Другог свјетског рата.

Совјетске снајперисткиње биле су страх и трепет за нацистичке војнике. Људмила Павличенко била је најуспјешнија снајперисткиња у историји, убила је више од 300 нациста, а надимак јој је био 'Госпођа Смрт'.

Ким Џонг Ун очигледно вјерује да и његове 'цуре' могу да буду убитачне ако почне рат на корејском полуострву.

Сјевернокорејци имају укупно осам снајперских бригада, три за стандардну војску, три за ваздухопловство и двије за морнарицу. Дио снајпериста обучен је и за политичко дјеловање, односно субверзију против актуелне јужнокорејске власти.

Вјерује се да је војска Ким Џонг Уна изградила велики број тунела испод демилитаризоване зоне уз помоћ којих би ушли у Јужну Кореју. Колико би далеко стигли је друго питање.

Кимова војска није баш најмодерније опремљена, тенкови датирају још из 60-их година прошлог вијека, а слична је прича и са авионима. Процјена је да би Јужна Кореја нанијела велике губитке сјевернокорејским командосима у њиховим покушајима да дођу до Сеула.

Извор: Еxпресс.хр

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пендула

21.11.2017 16:22

Каква С.Кореа Додик изјавио за ДW да је Милиција Р. Српске нај јаца и да се не боји Бакета и брадоња из Маоце !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е Мој Пендула,

21.11.2017 20:32

толико аам далеко ,а јос близе ,да у најкрацем року направим пиздарику 'паметније ти је да завезес.

Name

Зоки

21.11.2017 21:33

Е мој Пендула,небије љуто орузје него срце у јунака,да смо ми били срцани у рату као те брадоње сто их ти називас рат би ми брзо били заврсили.Ја сам ратовао против тих брадоња и сто се тице храбрости и стцаности у ратовању треба им скинути капу,љутили се ми или не али такоје.

Name

Нек вам је бог на помоци

21.11.2017 18:20

Кад погледате ову слику видјецете ноге код свих зена потпуно исте. Вјероватно је то од тренинга????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

21.11.2017 20:57

Зар је број војника мјерило која је армија најјаца?Процитајте само ста једна"сатана"мозе да уради и колико је немогуце да је оборите а Руси их имају xxx.Остало да не помињем.Помињем Русију из разлога јер је нема на списку најјацих овде поменутих а сатана је само једна врста нецега сто имају.

ОДГОВОРИТЕ