ЕК: Бајерн 6-0, пораз Будућности, Цедевита +22!

Кошаркаши минхенског Бајерна настављају да доминирају Еврокупу, у шестом колу су надиграли Галатасарај 86:78.  Бајерн наставио да меље све пред собом, дабл-дабл Тодоровић у очајном Билбау! Баварци убедљиви и без Јовића и Лучића, Лијетувос Ритас продужио црни низ баскијског тима.  Цедевита прегазила Торино, Будућност пала у Ређо Емилији! Половичан учинак представника Јадранске лиге у шестом колу Еврокупа.

Кошарка 15.11.2017 | 23:14
ЕК: Бајерн 6-0, пораз Будућности, Цедевита +22!
Тим Александра Ђорђевића је меч преломио у последњем периоду у којем је постигао 30 поена за шесту победу у сезони.

Бајерн је имао петорицу играча са двоцифреним учинком, а најефикаснији је био Реџи Рединг са 19 поена уз десет скокова и седам асистенција.

Од српских играча наступио је само Милан Мачван који је меч завршио са десет поена (5/8 два, 0/2 три), три скока, те по две асистенције и украдене лопте.

Девин Букер је убацио 17 поена, Нихад Ђедовић додао 13, а Џеред Канингем постигао 11 уз три украдене. У тиму из Истанбула најефикаснији је био Двајт Харди са 16 поена, 15 је додао Алекс Ренфро, док је 12 убацио Скоти Хопсон.

Бајерн и Дарушафака. Једина два тима у Еврокупу који после шест кола имају стопроцентан учинак. Дарушафака је данас декласирала Бориса Дијаоа и другове, а Бајерн је вечерас наставио низ против Галатасараја у Минхену - 86:78.

Иако је Галаасарај пружио жесток отпор у Минхену после оног дебакла у Истанбулу, опет је морао да стисне руку бољем од себе. Турски клуб је водио цело прво полувреме, имао и 10 поена разлике, био у вођству и током доброг дела треће четвртине, али није издржао Бајернов темпо.

Тим Александра Ђорђевћа је упалио моторе у другом полувремену, дао чак 30 поена у трећој четвртини, преокренуо резултат и у последњем кварталу сачувао предност. И све то без повређених Владимира Лучића и Стефана Јовића који су носиоци игре. Одличном одрбаном, поенима из контранапада и контролом рекета, тим српског селектора је успоставио контролу на терену и забележио шесту победу.

Американци Рединг (19 поена) и Букер (17) су предводили немачки тим, док је МиланМачван био сигуран у финишу меча када је Галатасарај запретио. Српски репрезентативац је забележио 10 поена (5/8 за два поена). Код гостију је бољи од осталих био Двајт Харди са 16 поена. Бајерн је обезбедио пласман у Топ 16, Галатасарај остаје на дну са једном победом.

Кристалише се и ситуација у Партизановој групи у Еврокупу. Поред београдских црно-белих, последње место на табели  са једном победом и шест пораза дели и Билбао. Баксијски тим је у очајној форми, вечерас су доживели и шести пораз заредом. Код куће их је декласирао Лијетувос Ритас - 79:96.

Српски кошаркаш Дејан Тодоровић је био са 14 поена и 10 скокова био једина светла тачка у пораженом тиму. За два је шутирао  3/5, за три 1/4, а пенале 5/5. Крис Крамер је са 27 поена и седам скокова блистао у тиму из Литваније. 

Подгоричка Будућност поражена је у Италији од Ређане 77:71, преокретом домаћина у последњем периоду у којем је одбрана одиграла кључну улогу.

Ређану су предводили Манучар Маркоишвили и Лендинг Сане са по 17 поена, 14 је постигао Амадео Дела Вале, док је Џулијан Рајт забележио дабл-дабл са 13 поена и 12 скокова.

У екипи Александра Џикића сјајан је био Немања Гордић са 20 поена, 13 је постигоа Никола Ивановић, док је 11 убацио Кајл Гибсон.

Загребачка Цедевита је направила велики корак на другој фази победом у Торину 87:65. Хрватски тим је постигао 52 поена у првом полувремену за недостижних +22.

Цедевиту су носили Кевин Марфи са 22 поена, Вил Чери са 15, Андрија Стипановић са 13 и Филип Крушлин са 12. У италијанском тиму су по 14 имали Саша Вујачић и Ламар Патерсон, док је десет додао Дерон Вашингтон.

У Партизановој Групи Ц Лијетувос Ритас је разбио Билбао 96:79 и оставио шпански тим поравнат са црно-белима на дну табеле. Литванци су имали шесторицу играча са двоцифреним учинком, али се посебно истакао Крис Крејмер са 27 поена и седам асистенција.

Рокас Диедаритис је постигао 14, Лукас Маврокефалидис 13, Роберт Картер 12, а Мартинас Екодас и Џими Берон по десет. У тиму Билбаа најкориснији играч био је Србин Дејан Тодоровић са 14 поена и десет скокова, док се други наш кошаркаш Василије Вучетић није уписао у стрелце.

Најефикаснији у екипи био је Американац Мајкел Гледнес са 15 уз седам ухваћених лопти, 13 је додао Алекс Мумбру, а о 11 су убацили Жонатан Табу и Пере Томас.

Половичан учинак имали су представници Јадранске лиге у Еврокупу у среду увече у шестом колу на гостовањима у Италији. Будућност је поражена на код Ређо Емилије са 77:71, док је Цедевита славила у Торину против Фијата са 87:65.

Екипа Александра Џикића добро се држала до саме завршнице утакмице, а онда је Ређо Емилија преломила дуел. Прво су везали домаћи две тројке преко Манучара Маркоишвилија и Ландинга Санеа.

Уследило је пар брзоплетих напада гостију из Подгорице, покушао је Немања Гордић свим силама да врати Будућност у егал завршницу, међутим, Амедео дела Вале и Леонардо Канди су успели да одбране тријумф домаћина.

Ипак, за утеху Будућности остаје чињеница да има бољи међусобни скор од Ређо Емилије, јер је у првом мечу у Подгорици црногорски шампион победио са осам поена разлике.

Сане је утакмицу завршио са 17 поена, а три мање постигао је Дела Вале. Гордић је био најбољис стрелац Будућности са 20 поена.

Цедевита је на гостовању Фијату у Торину демонстрирала моћ. Већ после прве четвртине у којој је хрватски шампион постигао 30 поена било је јасно да домаћин нема шта да тражи.

Кевин Марфи одиграо је одличну утакмицу и постигао 24 поена за Цедевиту која се сада потпуно вратила у трку за друго место на табели.

Екипи Јурија Здовца ово је била трећа победу у Еврокупу, док је торински тим доживео трећи пораз.

По 13 поена за Цедевиту постигли су Вил Чери и Андрија Стипановић који је имао и пет скокова.

Група А:
Дарушафака – Париз 100:67
УНИКС – Андора 89:80
Торино – Цедевита 75:87
Табела: Дарушафака 6-0, УНИКС 4-2, Цедевита 3-3, Торино 3-3, Андора 1-5, Париз 1-5

Група Б:
Хапоел – Лиеткабелис 93:81
Бајерн – Галатасарај 86:78
Ређана – Будућност 77:71
Табела: Бајерн 6-0, Будућност 3-3, Лиеткабелис 3-3, Ређана 2-4, Хапоел 2-4, Галата 1-5

Група Ц:
Локомотива – Лимож 81:55
Билбао – Лијетувос Ритас 79:96
Партизан – Алба 80:96
Табела: Локомотива 6-0, Алба 5-1, Ритас 3-3, Лимож 2-4, Партизан 1-5, Билбао 1-5

Група Д:
Тофаш – Улм 100:84
Зенит – Гран Канарија 90:85
Асвел – Тренто 79:67
Табела: Тофаш 4-2, Зенит 4-2, Асвел 3-3, Гран Канарија 3-3, Тренто 2-4, Улм 2-4

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар