ЕЛ: Бамберг добио Барсу, а Армани Валенсију!

Трилер у Валенсији, продужеци и победа Арманија! Армани Милано славио је против Валенсије после два продужетка у изузетно драматичном мечу 7. кола Евролиге – 103:98 (19:20, 22:25, 17:19, 16:10, 11:11, 18:13). Бамберг победио Барсу после 12:38! Кошаркаши Бамберга савладали су Барселону 84:81 у седмом колу Евролиге преокретом после 26 поена заостатка.  Тај луди, луди Тринка: Барса имала +26, али онда је прорадила немачка машина! Бросе стигао до четвртог тријумфа у Евролиги - 84:81.  Милано добио маратон у Шпанији: Доминација Џералса, Валенсија четири минута без коша! Армани славио после два продужетка - 103:98.

Кошарка 15.11.2017 | 23:07
ЕЛ: Бамберг добио Барсу, а Армани Валенсију!
Каталонци су постигли чак 38 поена у првој четвртини, имали су 26 поена предности после 15-ак минута игре, али нису успели да победе.

Бамберг је крајем првог полувремена серијом 16:2 смањио на 12 поена заостатка (49:37), Барса је ту предност одржавала током већег дела трећег квартала, али је опет посрнула у финишу па су Немци новом серијом 12:3 стигли на само -4 (66:62) пред последњих десет минута.

Каталонцима је обруч почео да се "сужава", нису могли ништа да погоде, па је Бамберг средином четвртог периода успео да преокрене на 75:74 и на крилима тога стигне до велике победе.

Бамберг је предводио Дорел Рајт са 16 поена, седам скокова и пет асистенција, 14 је постигао Рики Хикмен, 13 је убацио Брајс Тејлор, а десет Августин Рабит.

Српски кошаркаш Лука Митровић је меч завршио са осам поена (4/7 из игре), шест скокова и две асистенције.

С друге стране, Барселону је предводио Раким Сендерс са 17 поена, шест скокова и четири асистенције, по 14 су убацили Адам Ханга и Адријен Моерман, док је 13 додао Кевин Серафан уз шест скокова.

Немачки тим је забележио четврти тријумф у сезони, док су Шпанци поражени пети пут.

Бамберг срушио Барсу после "минус 26"! Велики преокрет шампиона Немачке за нови пораз Каталонаца. Победа Олимпијакоса у Истанбулу после продужетка, Армани славио у Валенсији након 50 минута игре, уз 30 поена Џерелса.

Европски првак Фенербахче у својој дворани је изгубио од Олимпијакоса, али утакмица вечери ипак је одиграна у Бамбергу, где је домаћин после 12:38 на крају прве четвртине успео да направи преокрет и савлада Барселону - 84:81.

Бамберг је стрпљиво умањивао заостатак и први пут повео кошевима Рајта и Зизиса у 37. минуту (77:74). Важну тројку за 80:77 убацио је Брајс Тејлор, а победоносни кош Никос Зизис.

У последњих 50 секунди било је сијасет промашаја на обе стране и тим Луке Митровића, који је за само 14 минута забележио осам поена, шест скокова и две асистенције, стигао је до четврте победе у последњих пет кола.

Барса, на другој страни, са пет пораза у последњих шест кола делује као тим који ће и ове сезоне остати без пласмана у Топ 8 фазу.

Оно што је била Црвена звезда прошле, Бамберг би могао да постане ове године. Немачки представник је показао да може у континутету да игра добро, вођен темпераментном тренерском руком Андрее Тринкијерија. Томе у прилог и вечерашње дешавања из Бамберга, где је Барса уписала пети пораз у елитном такмичењу. Или где је тим Луке Митровића стигао до четврте евролигашке победе - 84:81.

Дефинитивно, Бамберг је вечерас показао лудачку црту. Барселона, осокољена тријумфом у Ел Класику, је играла као у трансу у првој четвртини. Стекла је и 26 поена вишка (38:12), али...

Онда је прорадила немачка машина. Каталонци су улетели у дефанзивни млин Андрее Тринкијерија. Успели су домаћини да продишу да полувремена, а потом наставили да пуне кош Барселоне из свих позиција.

Некадашњи члан Игокее Дорел Рајт је био предводник немачке локомотиве. Постигао је 16 поена (најефикаснији код домаћина) и уписао седам скокова. Њега су у стопу пратилиРики Хикман са 14, односно Тејлор са 13 поена.

Бамберг је био распложен у путу и скоку. Први пут домаћин је повео средином последње четвртине и потом није испуштао предност.

Најефикаснији код Барселоне био је Сандерс са 17, док су Ханга и Моерман постигли по 14 поена.

Потенцијални репрезентативац Србије Лука Митровић је уписао осам поена и скупио шест скокова.

Фенербахче је први пут ове сезоне изгубио на свом терену - 83:90 (75:75 у регуларном делу), иако је почетком треће четвртине водио са 13 поена разлике (47:34).

Олимпијакос је у року од пет минута преокренуо на 51:52, затим отишао на чак "плус 11" у 38. минуту (60:71), међутим, Нанели и Вонамејкер су тројкама вратили у живот екипу Жељка Обрадовића.

Фенер је у френетичном финишу натерао госте да изгубе две лопте и са 6/6 са линије за слободна бацања (осам секунди пре краја изједначио је Јан Весели) изборио продужетак.

Очекивало се да у додатних пет минута иницијатива буде на страни домаћина, али Олимпијакос је одиграо зрело и смирено у нападу, убацио седам од девет шутева из игре и ипак стигао до великог тријумфа уочи окршаја са Црвеном звездом (петак) у Дворани мира и пријатељства.

Изненадила је и екипа Арманија, за коју је повратник Куртис Џерелс на дебију након раскида уговора са Хапоелом из Јерусалима, постигао 30 поена.

"Манекени" су после два продужетка савладали шпанског првака Валенсију на њеном паркету и сада више нису усамљени на дну табеле.

Трилер у Валенсији, продужеци и победа Арманија! Армани Милано славио је против Валенсије после два продужетка у изузетно драматичном мечу 7. кола Евролиге – 103:98 (19:20, 22:25, 17:19, 16:10, 11:11, 18:13).

Дуел у Шпанији решен је тек после додатних десет минута, а гости из Италије славили су највише захваљујући одличном шуту за три поена у продужецима.

Штавише, на старту првог продужетка, тачније током прва три минута, видели смо шест погодака за три – по три на обе стране – да би Армани на крилима сјајног Куртиса Џерелса преломио сусрет у своју корист.

Управо је некадашњи играч Партизана био и најефикаснији појединац на мечу са 30 поена (5/7 за два, 6/11 за три), уз четири скока и три асистенције.

Одличан је био и Тиодор Џордан са 20 поена, Андрју Гаудлок убацио је 17, нашВладимир Мицов пет поена (1/4 за два, 1/4 за три), а имао је и три скока и две асистенције.

Код домаћина се највише истакао Ерик Грин са 22 поена и пет асистенција, али је и промашио шут за победу на истеку регуларног тока, док га је најбоље пратио Бојан Дубљевић са 18 поена и пет ухваћених лопти.

Сви предуслови су били испуњени да Валенсија стигне до четврте евролигашке победе. Водио је домаћин у већем делу утакмице, после 30 минута игре имао предност од шест поена. Међутим, кошаркашима Валенсије као да је неко ставио повез на очи током последње деонице. Армани је то искористио, дошао до изједначења  у регуларном делу и на крају славио после два продужетка - 103:98.

Током последњих четири минута до тада солидна Валенсија није успела да убаци лопту у кош. Ни Армани се није прославио у финишу, али је за разлику од домаћина има јаког адутаy. Некадашњи члан Партизана Куртис Џералас је погађао баш кад је требало. На крају је стигао до квоте од 30 поена, док је Гаудлок убацио 17.

Права драма виђена је током продужетака. Валенсија је једну од многобројних меч лопти пропустила 20 секунди пре краја тог периода. Вивес је шутирао отворену тројку, али није погодио.

Казна је убрзо стигла. Џералс је везао пет поена и ту је био крај Валенсије.

Армани је на тај начин стигао до друге победе у Евролиги.

Евролига – седмо коло:

Бамберг – Барселона 84:81
Фенер – Олимпијакос 83:90 пп
Звезда – ЦСКА 59:85
Валенсија – Милано 98:103 пп


уторак:
Макаби – Ефес 72:92
ПАО – Химки 93:65
Басконија – Реал 105:75
Уникаха – Жалгирис 83:85 пп

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар