ЕЛ: ЦСКА разбио Звезду, Фенер изгубио од Олија!

Тежак пораз Звезде од ЦСКА у Арени! Црвена звезда доживела је тежак пораз од московског ЦСКА у Београдској арени у мечу седмог кола Евролиге – 85:59 (22:10, 22:17, 21:7, 20:25).  Тужно Звездино вече у Арени! ЦСКА декласирао српског шампиона и са каматом се реванширао за прошлосезонски пораз у истој дворани.  Звездин најтежи пораз у Евролиги на домаћем терену! Не може се само с Рочестијем на овакав ЦСКА.  Обрадовић ће да побесни: Олимпијакос пребио Фенер у продужетку! Принтезис ухватио све! Други узастопни пораз тима из Истанбула - 90:83.

Кошарка 15.11.2017 | 21:15
ЕЛ: ЦСКА разбио Звезду, Фенер изгубио од Олија!
Кошаркаши Црвене звезде доживели су трећи узастопни пораз у Евролиги, после обећавајућих 2-2 и победа над Барселоном и Макабијем на старту такмичења.

ЦСКА је оправдао статус тренутног лидера Евролиге и наговестио да ће се средином маја вратити у Београд, када дође време да се игра Фајнал фор.

Црвена звезда (2-5) - ЦСКА (6-1) 59:85 (10:22, 17:22, 7:21, 25:20)!

Црвено-бели после преспаване ноћи лете за Атину, где их у петак увече очекује Олимпијакос.

Српски и регионални шампион тренутно тако је остао на две победе претрпевши пети пораз, док су 'Армејци' забележили шести тријумф уз само један пораз.

Питање победника решено је практично већ после уводних десет минута кошарке, а оно што далеко више може да брине навијаче српског и регионалног шампиона, осим трећег узастопног неуспеха, јесте лоша игра и веома лош шут.

Екипа Душана Алимпијевића погодила је свега 19 шутева из игре (16/39 за два, 3/23 за три), а није се истакла ни са линије за слободна бацања (18/28).

Црвено-бели нису имали одговор на одличну игру сјајног састава Димитриса Итудиса, једног од највећих фаворита за трофеј првака Европе, док су у фази напада веома тешко проналазили решења – убацивши свега седам поена у трећем периоду.

Предност Московљана ишла је и преко тридесет поена, Звезда се у неколико тренутака колико-толико враћа, али ни у једном тренутку није успела озбиљније да запрети.

Двоцифрен учинак имали су само Тејлор Рочести са 15 поена (5/5 за два, 1/3 за три), уз пет асистенција, и Џејмс Фелдин са 12 (4/9 за два, 1/6 за три), а истакли су се само још Перо Антић са девет, Милко Бјелица са осам, односно Матијас Лесор са поеном мање.

Код победника је најбољи био Нандо де Коло са 16 поена (7/9 за два, 0/1 за три). Кајл Хајнц имао је 13 поена и седам ухваћених лопти, Кори Хигинс додао је 12, а Серхио Ћаћо Родригес 11 поена, али је Шпанац имао и девет асистенција.

Тим са Малог Калемегдана нема времена за анализу пораза јер већ у петак гостује Олимпијакосу у оквиру наредне рунде елитног такмичења.

Као и на неким ранијим мечевима, током претходних сезона, екипа са Малог Калемегдана имала је помоћ и једног посебног навијача, пошто се најбољи српски тенисер Новак Ђоковић налази на свом месту тик поред паркета, уз оца Срђана.

Присутан је био и, још један велики навијач Звезде и такође тенисер, Филип Крајиновић, као и првак света у џудоу Немања Мајдов, а на трбинама се налазило и десетак навијача клуба из Москве.

Требало је да то буде празник кошарке, који ће својим присуством увеличати најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, међутим, изабраници Душана Алимпијевића једноставно нису имали рецепт како да се одупру чврстом и уиграном московском тиму.

ЦСКА је истерао црвено-беле из рекета, натерао их да шутирају споља, често из тешких позиција, што је допринело да касније не погађају ни када би остали сами. Укупно су за три поена шутирали 3/23.

Да то неће бити вече Бјелице, Антића и другова, видело се већ у првој четвртини, када је седам од само 10 Звездиних поена убацио Тејлор Рочести. Серхио Родригез у свом стилу је дириговао игром "армејаца", Кајл Хајнс доминирао на обе стране терена, а остали помагали колико је било потребно.

Већ средином другог квартала било је 19:35, а онда је Звезда серијом од 6:0 једини пут на мечу наговестила да би могла да се равноправно носи са фаворитом. Међутим, све је то било кратког даха и серија 2:17 на преласку друге у трећу четвртину (29:57) показала је колико је актуелни првак Србије и региона у овом тренутку далеко од највишег европског нивоа.

Кошем Хајнса у 30. минуту ЦСКА је отишао на рекордних 32:63, па је последњих 10 минута одиграно у камерној атмосфери.

На крају су Делије песмом "Добро знај да увек ту сам ја" покушали да својим љубимцима подигну морал пред гостовање Олимпијакосу, али нема сумње да ће и тамо бити врашки тешко остварити респектабилан резултат.

Чудо се није догодило, Црвена звезда није поновила подвиг из прошле сезоне, иако је веровала да ЦСКА може да падне. Остаје само горка успомена на најтежи пораз у Евролиги на домаћем терену и кошаркашки час из којег тим са Малог Калемегдана мора да се извуче велике поуке. Црвена звезда – ЦСКА 59:85 (10:22, 17:22, 7:21, 20:25).

Две године и готово пуна два месеца прошла су од оног меча са Фенербахчеом у Београду и резултата 65:88, у клупским књигама означенима етикетом „најтежи домаћи пораз у Евролиги“. Ове вечери ЦСКА је прекројио историју и дописао своје име на месту екипе која је у Београду очитала Звезду најболнију лекцију.  Ипак, више од кош-разлике брине што је Звезда уписала трећи узастопни европски пораз…

Црвено-бели нису испоштовали практично ниједну замисао зацртану уочи саме утакмице – одбрана у рекету поново је била слаба, решења из противничког пика опет су била нерешива енигма. На све то, Звездин нападачки опус био је сведен искључиво на решења ван рекета, где нису пронашли много среће. Понајвише јер су мочном московском такмацу прерано дозволили да уђе у препознатљиву серију и напуни кош тако да је комотна разлика дошла још у раној фази утакмице.

Шампион Евролиге из 2016. године распрштио је Звездину наду већ после једног квартала игре, када је већ могло да се наслути каква утакмица чека црвено-беле. Не само да суНандо де Коло и Кајл Хајнс комотно водили ЦСКА до двоцифрене разлике (22:10), Звезда је главни проблем имала у нападу пошто је противнички бедем био попут гранита. Матијас Лесор и Милко Бјелица били су потпуно избачени из ритма, што се озбиљно осетило у Звездиној игри. Сваки прилаз кошу био је затворен, што је црвено-беле натерало да решења траже са дистанце. Највећи терет пао је на Тејлора Рочестија, који је убацио седам од десет поена у уводном периоду, али и прибележио два фаула што је тренеру Алимпијевићу донело додатне муке.

На таласу учињеног на старту утакмице, када је ЦСКА поставио ствари на своје, развијао се и остатак меча. Московљанима је било лако да наставе поход ка победи и готово са пола гаса разиграју практично све шрафове Итудисове машинерије. После Де Колоа и Хајнсабрзо су ритам пронашли Воронцевич, Клајбурн, Родригез, Курбанов, Хигинс… Звезда је била потпуно индиспонирана, разбијена у обе фазе игре. А разлика је из минута у минут константно расла…

Јер, када све падне само на леђа Тејлора Рочестија, а готово цео тим остане далеко испод жељеног нивоа и просека, тешко да ће моћи да се победе и далеко слабији противници од ЦСКА. Рочести је са 15 поена био најефикаснији у Црвеној звезди, док је Де Коло био најбољи стрелац ЦСКА са 16 поена.

Пред тренером Алимпијевићем је сада тежак задатак и обавеза да пронађе начин како да тргне своје изабранике и уздигне морал пред гостовање Олимпијакосу у Атини.

Обрадовић ће да побесни: Олимпијакос пребио Фенер у продужетку! Принтезис ухватио све! Други узастопни пораз тима из Истанбула - 90:83.

Можемо само да претпоставимо каква ће бити реакција најбољег европског тренера у историји Жељка Обрадовића. Фенер је током прошлог викенда изгубио велики дерби турског првенства против Дарушафаке, а сада је дом из азијског дела Истанбула похарао Олимпијакос после продужетака - 90:83

Фенер је био пребијен спартанском одбраном, Фенер је био инфериоран у скоку. Фенер у продужецима није имао решење за Јоргоса Принтезиса који се осећао толико комфорно под кошем домаћина да је покупио силне офанзивне скокове и одвео Олимпијакос у безбедну зону.

Када се подвуче црта више него заслужен тријумф грчког великана. Олимпијакос је имао бољи шут, више скокова и концентрације у одсудним моментима. Фенер је успео једном да преживи, пошто је екипа Жељка Обрадовића стигла минус 11 и обезбедила продужетак. Ту је био крај.

Нико после првог полувремена.није могао да претпостави да ће Олимпијакос извући живу главу из Фенеровог дома. Домаћин је на великом одмору имао десет поена вишка (40:30), али је онда улетео у машину Брајана Робертса. Американац је био незаустављив у трећој четвртини, нанизао 12 поена у том периоду (укупно 21). Што није пошло за руком Брајану јесте центрима Олимпијакоса који су у скупљали отпатке и после офанзивних скокова долазили до лаких поена.

Порозно је у трећој четвртини изгледала одбрана Фенера. Домаћин је примио 27 поена. Понестало је инвентивности у нападу, пошто се Фенер превише ослањао на способности Џејмса Нанелија. Америкнац јесте постигао 22 поена, али су остали Обрадовићеви адути били под кључем. Уосталом Датоме је убацио само осам, Мели је стао на 11.

Међутим и поред тога Фенер је успео да дигне главу. Тројке Нанелија, затим дефанзивни специјали Жељка Обрадовића и погођена слободна бацања Јана Веселог осам секунди пре краја довели су меч у егал (75:75).

У продужетку није било решења за Јоргоса Принтезиса. Искусни крилни центар је меч завршио са 18 поена и седам скокова, али је у одсудним моментима био хладнкрван.

Марко Гудурић је на паркету провео нешто више од 14 минута и постигао четири поена. На другој страни Милутинов је убацио десет поена и скупио пет скокова.

ЕВРОЛИГА - 7. КОЛО:

Уторак
Макаби - Ефес 72:92
/Џексон 20 - Меколум 31, Штимац 15п, 13ск/

Панатинаикос - Химки 93:65
/Денмон 24 - Швед 17/

Басконија - Реал Мадрид 105:75 
/Бобуа 15 - Дончић 18/

Уникаха - Жалгирис 83:85
/Мекалум 19 - Пангос 21/

Среда
Фенербахче - Олимпијакос 83:90
/Нанели 22 - Брајан 21/

Црвена звезда - ЦСКА 59:85
/Рочести 15 - Де Коло 16/

Бамберг – Барселона

Валенсија – Милано

Табела:
1. ЦСКА 6-1
2. Олимпијакос 5-2
3. Химки 5-2
4. Фенер 4-3
5. Макаби 4-3
6. Реал 4-3
7. Жалгирис 4-3
8. ПАО 4-3
9. Уникаха 3-4
10. Валенсија 3-3
11. Бамберг 3-3
12. Ефес 2-5
13. Звезда 2-5
14. Барселона 2-4
15. Басконија 2-4
16. Милано 1-5

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар