Видео: Најбољи кадет Србије у Партизану!

Кадетски репрезентативац Србије Ђорђе Пажин потписао је уговор са КК Партизан.  Још једно појачање у Партизану: Стигло чудо од детета из Италије! Црно-бели довели и једног од највећих талената српске кошарке.

Кошарка 16.11.2017 | 12:15
Видео: Најбољи кадет Србије у Партизану!
Пажин има 16 година, игра на позицијама бека и ниског крила, а током каријере је био у млађим категоријама Црвене звезде, Реал Мадрида и Стеле Азур.

Био је најбољи играч Србије на У16 Европском првенству прошлог лета у Подгорици, просечно је бележио 17,9 поена уз 5,4 скокова и 1,6 асистенција по мечу.

"Пажин је по узрасту кадет, али ће због свог квалитета бити прикључен тренинзима првог тима, колико већ данас. Неће пропуштати обавезе у јуниорској селекцији", рекао је председник КК Парттизан Остоја Мијаиловић откривши да клуб преговара са још двојицом играча.



Пажин има 16 година, игра на позицији бека, важи за једног од највећих талената српске и европске кошарке, а дошао је из италијанског друголигаша Стела Азуре за коју је у првенству дебитовао када је имао само 15 година. Овако је прошле године изгледао његов деби у Серији Б.

Директор црно-белих Дејан Кијановић говорио је о Пажину на конференцији за медије.

"Пажин је по узрасту кадет, али ће због квалитета бити прикључен тренинзима првог тима. Он неће пропуштати ни обавезе у јуниорској селекцији", рекао је Кијановић.



Ђорђе Пажин рођен је и одрастао у Ћуприји, једно време играо је млађе категорије Црвене звезде, да би се потом отиснуо у Шпанију, где је бранио боје Реал Мадрида. У Италију је стигао прошле године. Прошлог лета је Пажин на кадетском ЕП настпајући за Србију изабран у идеалну петорку шампионата пошто је просечно на турниру бележио 17,9 поена, 5,4 скока и 1,6 асистенција по мечу.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар