ЕЛ, Звезда - ЦСКА: "Знамо шта морамо", кажу Армејци!

Многи међу Московљанима имају искуство наступа у највећој хали у региону. То искуство истичу као важан фактор уочи још једног гостовања Звезди.

Кошарка 15.11.2017 | 10:15
ЕЛ, Звезда - ЦСКА: "Знамо шта морамо", кажу Армејци!
Вечерњим чартер летом, екипа московског ЦСКА у уторак је стигла у Београд, на меч против Црвене звезде мтс.

По обичају, екипа Димитриса Итудиса урадила је у главном граду Русије и поподневни тренинг, па је са спакованим коферима кренула на лет за Србију, где ће истрчати на паркет Београдске арене у среду.

Грчки стручњак нагласио је у најави утакмице да ће његов тим имати тежак задатак.

"Чека нас напорна утакмица. Звезда је још компетитивнија ове сезоне. Играју заиста веома добро у гостима, а посебно код куће. Играју са амбицијом, страшћу и визијом. Морамо да будемо спремни за тешку утакмицу и морамо бити сконцентрисани на ствари које радимо најбоље", изјавио је Итудис.

Прошле сезоне - ЦСКА је у Београду изгубио од Звезде. Годину пре тога, савладао је у трећој утакмици узбудљиве плеј-оф серије. Ове јесени, "армејци" стижу у Србију без српских играча, што дуго није био случај.

Наравно, прошлосезонски лидер Милош Теодосић преселио се у НБА лигу, а пре њега (и са њим) у Москви су играли Ненад Крстић, Зоран Ерцег, Владимир Мицов...

Кајл Хајнс био је саиграч са неколико српских играча у Москви, као и у Атини, где је играо са садашњим играчима Звезде Марком Кешељем и Пером Антићем. Американац, кога многи зову "најпотцењенијим играчем Евролиге", такође очекује тежак меч против црвено-белих.

"Биће то велика прилика за нас, да покажемо како можемо да играмо у таквом окружењу. Имамо искуство наступа на том терену и знамо како је. Звезда је енергичан тим, са сјајном равнотежом младих и искусних играча. Не само да морамо да изједначимо њихову енергију, већ морамо и да остамо чврсти и да играмо своју игру".

Парови 7. кола:

Макаби - Ефес 20.05
Панатинаикос - Химки 20.15
Басконија - Реал 20.30
Уникаха - Жалгирис 20.45

у среду

Фенербахче - Олимпијакос 18.45
Звезда - ЦСКА 19.00
Бамберг - Барселона 20.00
Валенсија - Армани 20.45

Табела: ЦСКА 5-1, Химки 5-1, Реал 4-2, Фенербахче 4-2, Макаби 4-2, Олимпијакос 4-2, Валенсија 3-3, Жалгирис 3-3, Панатинаикос 3-3, Уникаха 3-3, Бамберг 3-3, Барселона 2-4, Звезда 2-4, Басконија 1-5, Ефес 1-5, Армани 1-5.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар