Еврокуп: Партизан тражи освету за -26!

Пре месец дана Алба је славила 111:85, али Мирослав Николић очекује да се Партизан реваншира немачком тиму у шестом колу Еврокупа.  Памти, па врати! Може ли још једна стотка? Партизан није заборавио шта је било у Берлину, жели да се реваншира Алби у шестом колу Еврокупа (20. 00, Спортклуб 1).

Кошарка 14.11.2017 | 16:30
Еврокуп: Партизан тражи освету за -26!
Црно-бели су на дну Групи Ц са само једном победом у пет утакмица, док је тим из Берлина први пратилац непоражене Локомотиве са 4-1.

На премијери сезоне српски великан је био немоћан против Албе, одиграли су очајно у одбрани, а безидејно у нападу.

Немци су поентирали како су желели, доминирали су у рекету, убацили су 57 поена на полувремену, а на крају замало славили и са 30 разлике.

У међувремену се доста тога променило у тиму из Хумске, Партизан је сада уигранији тим него почетком октобра, а појачао се и у рекету довђењем Самарда Смејуелса.

Николићев тим је задржао висок ниво игре у нападу, постиже више од 90 поена по мечу, а постепено поправља и одбрану, иако ту и даље највише "шкрипи".

Протеклих недеља црно-бели су стекли и доста искуства, дуели са сјајном Локомотивом и највећим ривалом Црвеном звездом су им умногоме показали шта је потребно да поправе како би били још бољи.

"Алба је једина екипа која нас је глатко победила у Еврокупу. Рекао сам и тада да ћемо играти све боље и надам се да ћемо смоћи снаге да победимо. Свакако очекујем много бољу игру у односу на тај први дуел. Све што дуже будемо играли бићемо бољи", рекао је Николић.

С друге стране, Алба је задржала ниво игре од пре месец дана, од меча са Партизаном Берлинци су славили седам пута у десет наступа, али у Београд долазе после пораза од Бајерута у Бундслиги.

У протеклих седам дана Алба је имала проблема у нападу у домаћем такмичењу, у два меча је скупила свега 146 поена, мада је у међувремену убацила 94 Билбау.

"Против Албе смо у Берлину доживели убедљив пораз, али мислим да ће у Београду, пред нашим навијацима, утакмица бити потпуно другачија. Желимо победу и учинићемо све да до ње дођемо", рекао је центар Партизана Ђоко Шалић.

Партизан и Алба играју у хали "Александар Николић" у уторак од 20 часова.

Партизан је на почетку такмичењу у Еврокупу против Албе у Берлину добио шамар који ће и играчи и навијачи дуго да памте. Памтиће и клупски алманаси, с обзиром да се ради о једном од најубедљивих пораза Партизана у Европи откако се црно-бели тамо такмиче. Сад је дошло време за реванш.

Добиће екипа Муте Николића прилику да сравни рачуне за оно што му је Алба направила у првом окршају. Додатну тежину овај меч има и у резултатском смислу. Ако Партизан победи, враћа се у игру за пласман у следећу фазу такмичења колико год то тренерНиколић стављао у други план.

Евентуални пораз практично би Партизаново даље такмичење у Еврокупу свео на ревију.

Осим Марка Чакаревића, стратег црно-белих би требало рачуна на све остале играче. Наравно, највише се очекује од америчког тандема Најџел Вилијамс Гос - Патрик Милер, али и од Вање Маринковића и капитена Новице Величковића. Остаје и да се види на коју „ногу ће да устане“ центар Самардо Семјуелс и да ли ће успети да сачува рекет црно-белих.

„Алба је једина екипа која нас је глатко победила у Еврокупу. Рекао сам и тада, у првом колу, да ћемо играти све боље и боље и надам се да ћемо смоћи снаге да победимо. Свакако очекујем много бољу игруу односу на тај први дуел. Ми што дуже будемо играли, бићемо све бољи", рекао је тренер Николић чија екипа је четири пута пробијала границу од 100 поена.

Партизан дефинитивно нема проблем са постизањем поена, али је одбрана нешто на чему морају црни-бели још доста да раде. У првом мечу у Берлину Алба им је дала чак 111 поена.

„Морамо потпуно да заборавимо на ту утакмицу. Она није била била реалан показатељ односа снага. То нам је био први меч у Европи у сезони, још на гостујућем терену. Против Локомотиве смо показали да можемо равноправно да се носимо са главним фаворитом за освајање Еврокупа. У том мечу смо се држали 35 минута, а на крају су одлучиле ситнице. Само морамо да будемо паметнији и одиграмо са више концентрације. Доћи ће ствари на своје”, рекао је крилни играч Партизана Страхиња Гавриловић.

У досадашњем току такмичења црно-бели су уписали само једну победу и четири пораза, док Алба има обрнут учинак.

„Свака нова утакмица за нас је шанса да покажемо напредак у игри. Осећамо да играмо боље и да ће нам се уз мало стрпљења то вратити и кроз резултате. Против Албе смо у Берлину доживели убедљив пораз, али мислим да ће у Београду, пред нашим навијачима, утакмица бити потпуно другачија", уверен је центар Партизана Ђоко Шалић.

Утакмица шестог кола Еврокупа између Партизана и Албе игра се вечерас од 20 сати у хали Пионир, а директан пренос је на првом каналу телевизије Спортклуб.

Еврокуп, 6. коло:
20:00 Партизан – Алба

Среда:
18:30 Локомотива – Лимож
20:30 Билбао – Лијетувос Ритас

Група Ц:
1. Локомотива 5-0
2. Алба 4-1
3. Ритас 2-3
4. Лимож 2-3
5. Билбао 1-4
6. Партизан 1-4

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар