“Не учествујем на Дану државности“

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић казао је на данашњем дружењу са новинарима како нема ниједне сумње да ће се на Упитник ЕК одговорити до 15. децембра ове године.

Босна и Херцеговина 14.11.2017 | 14:29
“Не учествујем на Дану државности“
Како каже, постоје још два услова за кандидатски статус, а то су усвајање сета закона о повећању акциза и усвојени буџети на свим нивоима у БиХ.

Што се тиче МАП-а, он је увјерен да ако се покаже одређена динамика да је МАП извјестан ако се промјене односу унутар БиХ. Подвукао је да БиХ нико неће "гледати кроз прсте".

Он је рекао да се у држави политичари превише баве унутрашњим питањима. Што се тиче измјена Изборног закона БиХ, Човић је најавио интензивирање комуникације са међународним институцијама како би се избори идуће године одржали несметано.

На питање о изјави Бакира Изетбеговића о признању Косова он је казао да му не пада на памет да улази у коментарисање таквих ствари.

Што се тиче најаве Милорада Додика, предсједника РС, за платформу са хрватским политичким странкама која се односи на референдум о Суду и Тужилаштву БиХ, Човић је одговорио да нема довољно информација и да ће у наредним данима обавити разговоре са лидерима странака па и са Додиком, након чега ће моћи говорити више.

Човић је упитан и о његовом потпису из 1993. године којим је одобрено да се 10 заробљеника Хелиодрома укључи у принудни рад. Како каже, он је 1993. свој посао радио часно и поштено те да је "предмет у Тужилаштву БиХ стављен у рад како би га се дискредитовало".

На питање о застави Херцег-Босне која је данас стајала иза његових леђа, он је казао да је по дефиницији хрватски члан Предсједништва и да не види ништа спорно у томе што та застава стоји уз заставу БиХ. Како каже, највише би волио да је ту још једна застава, односно застава ЕУ.

Што се тиче односа у ФБиХ, он је рекао да је истина како се у том дијелу БиХ не може донијети ниједна озбиљна одлука, истичући како односе у коалицији оптерећују затегнути односи између лидера.

Човић је потврдио да 25. новембра неће учествовати у организацији Дана државности БиХ јер је "Бакир Изетбеговић самоиницијативно упутио позив за обиљежавање". Он је рекао да је предлагао да се 25. новембар обиљежи неколико дана прије или послије.

Предсједавајући ПБиХ казао је како вјерује да ће пресуда шесторки бити блажа, али да се и даље треба наставити живјети, каква год да она буде. Како каже, чињеница да се 14 година чека пресуда довољно говори о самој пресуди.

Он је казао да ће све учинити да ХНС изађе заједно на изборе и да се тиме пошаље порука свима онима који имају намјеру да елиминишу Хрвате из политичког представљања.

Извор: Клиx

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

БОБА

14.11.2017 13:37

КАД ВИДИМ ОВОГ ЛИКА УВИЈЕК СЕ СЈЕТИМ СЕНАДЕРА ТО ЈЕ ЈАЧЕ ОД МЕНЕ.ПОЗДРАВ ПЕРНАРУ.КАД ЈЕ ГЛЕДАО ЧОВИЋЕВО БОГАТСТВО У ЕМИСИЈИ КОД АЛЕКСАНДРА ОСТАО ЈЕ БЕЗ ДАХА. ЖЕЛИМ МУ СВАКО ДОБРО СВАКА МУ ЈЕ КАО МЕШЕ СЕЛИМОВИЋА КОЈИ ЈЕ ОДЛИЧНО ОПИСАО ШТА СУ УЛИЗИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О УЛИЗИЦАМА (Меша Селимовић)

14.11.2017 14:27

Улизице - то су за мене најгори људи на свијету, најштетнији, најпокваренији. Они подржавају сваку власт, они и јесу власт, они сију страх без милости, без икаквог обзира, хладни као лед, оштри као нож, као пси вјерни свакој држави, као курве невјерни сваком појединцу, најмање људи од свих људи. Док њих буде нема среће на свијету, јер ће уништити све што је истинска људска вриједност.

Name

РЕ БОБА

14.11.2017 14:39

Ја трби стално писем пусти политику дај несто конкретно да се деси.

Name

Потпуно расуло

14.11.2017 15:06

Земља у расулу њему до упитника Сваста.Фата Моргана.

Name

Бајкер

15.11.2017 06:58

То це бит права прослава , без тебе и твојих јатака сто све коците и обструисете. Босне је било и бит це док је свијета.

Name

милан

14.11.2017 14:02

Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коцкасти

14.11.2017 14:06

Наравно да неце јер си као брат ти лактасенко,,хебо те онај ко те изабра као цлана предсједниства..треба те набити ногом одозго преко саве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само једна ријец

14.11.2017 14:19

СУПАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бале Баки

14.11.2017 15:14

јел ко конта ста је мислио са овим да се 25ти новембар слави који дан прије или послије,да није мислио на десети травањ?? Ко га не зна скупо би га платио он и Баја ко два брата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.11.2017 19:54

РЕ МОГУЋЕ ЈЕ ДА СЕ ЧУДА ДЕСЕ .НИЈЕ ОВО ЗА МЕНЕ МНОГО ЗНАМ ПА МЕ НЕ ЋЕ НИКО.ПОЛИТИКА ЈЕ ЗА МЕНЕ СПОРЕДНА СТВАР, ЈА ВОЛИМ ВИДЈЕТИ ЛИЈЕПЕ ХАРИЗМАТИЧНЕ ПАМЕТНЕ КАО ШТО ЈЕ ЛАЈЧАК ПЕРНАР ВОДИТЕЉЕ ЦЕНТРАЛНОГ ДНЕВНИКА БН БОРИСА МАЛАГУРСКОГ И ЈОШ НЕКЕ СВАКО ИМА СВОЈ ИЗБОР ЕТО АКО САМ ТИ РЕКЛА НЕ ШТО КОНКРЕТНО ДРАГО МИ ЈЕ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ