Полиција истражује мистериозну смрт

Тужилаштво Тузланског кантона покренуло је истрагу о саобраћајној несрећи код Калесије у којој су страдали момак и дјевојка, Халил Захировић (20) и Асмира Смајић (20).

Босна и Херцеговина 14.11.2017 | 10:12
Полиција истражује мистериозну смрт
Несрећа се догодила у суботу око 22 часа, али су тијела младића и дјевојке откривена тек у недјељу око 10.30 часова.

Локални рибари су у ријеци Спречи уочили кров аутомобила “голф 2”, а након што су позвани роници и ватрогасци, утврђено је да се у олупини аута налазе беживотна тијела младића и дјевојке чији идентитет је утврђен накнадно.

Адмир Арнаутовић, портпарол Кантоналног тужилаштва у Тузли, изјавио је јуче да још увијек нису познати тачни детаљи како је аутомобил у којем су били младић и дјевојка уопште завршио у ријеци.

''Слетање “голфа 2” у реку догодило се на локалном путу у месту Казани Вир. Тужилаштво још увек чека на налаз и мишљење вјештака саобраћајне струке који би требао утврдили да ли је аутомобил током вожње упао у ријеку или је прије слетања био паркиран поред ријеке'', објаснио је Арнаутовић додавши како су затражена и друга вјештачења како би се утврдио тачан узрок несреће.



Пријатељи и познаници настрадалих јуче су у шоку коментарисали губитак два живота.

''Асмира је била лијепо васпитана и културна дјевојка, а Халил вриједан и поштен младић. Породице је задесила незапамћена туга, али и нас који смо имали ту част да их познајемо'', изјавио је пријатељ покојника који је желио остати анониман.



Како наводе њихови пријатељи, Халил и Асмира су били заједно четири године, још од средње школе.

Неколико часова касније на подручју Калесије догодила се нова тешка саобраћајна несрећа у којој су учествовала три аутомобила. У овој несрећи погинули су Мухамед М. (15) и Едина исламовић, мајка двоје дјеце.

Несрећа се догодила у недјељу око 17 часова на магистралном путу Тузла- Зворник, у калесијском насељу Тојшићи.

Осим двоје погинулих у овој несрећи теже је повријеђено шест особа.

Током увиђаја полиција је утврдила да су у несрећи учествовали аутомобили “голф 3” у којем се на мјесту сувозача налазила настрадала Едина.

Осим ње у ауту су били њезин супруг Миралем Исламовић и уједно возач, те син Ајдин и ћерка Ајла и бака Фикрета. Осим “голфа” у несрећи је учествовала “шкода” у којој је на мјесту сувозача био настрадали дјечак, док је аутом управљао његов отац Сенаид М.

Треће ауто било је исто “шкода” и њој је управљао Миралем Мајдановић.

Возачи алкотестирани

Адмир Арнаутовић, портпарол Тужилаштва Кантона Тузла изјавио је јуче да су возачи обје “шкоде” које су учествовали у несрећи на магистралном путу Тузла- Зворник алкотестирани, те да нису били под дејством алкохола.

''У наредном периоду очекујемо резултати анализе алкохола у крви за возача “голфа 3” Исламовића који је са тешким тјелесним повредама након несреће пребачен у УКЦ Тузла'', навео је Арнаутовић.

Извор: Блиц

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Вис

14.11.2017 09:29

Ово би врло лако могла бити ликвидација.И да је ауто гурнуто низ медју у воду.Калесија се налази на путу дроге Тузла Лозница,преко кримоса из Зворника.СВАСТА МОЗЕ БИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

14.11.2017 10:35

Да је тај разлог не би возио голфа 2 старог 30 година.

Name

Ре

14.11.2017 11:56

.....и то позајмљеног..како процитах у неком порталу,туга и залост младе године и љепота....не дао Бог никоме....Зато не нагадјајте глупости и не потресајте додатно њихове породице..

Name

Младен

16.11.2017 12:11

Интересантно је да сви знају све

ОДГОВОРИТЕ