Завршни Мастерс: Димитров писао историју у Лондону!

Бугарски тенисер Григор Димитров остварио је прву победу на Завршном мастерсу у Лондону победивши Аустријанца Доминика Тима са 2-1 (6:3, 5:7, 7:5).  Бугарин постао први тенисер из те земље који је дошао до победе на Завршном турниру.

Тенис 13.11.2017 | 19:30
Завршни Мастерс: Димитров писао историју у Лондону!
Бугарин је победио за нешто мање од два и по сата игре и после меча рекао да не може да верује каква је атмосфера у лондонској О2 арени.

Ово је 26-годишњем играчу дебитантски меч за Завршном мастерсу након скоро десет година у професионалном тенису.

Осим пласмана на турнир у Лондону, Димитров годину завршава на свом најбољем, шестом месту. Међутим, његовој првој победи у великој мери је допринео и први сервис Доминика Тима у првом сету.

Бугарину је био довољан један брејк у шестом гему после чега је четврти играч планете успео да накратко запрети Бугарину али не и да му одузме сервис па је први сет окончан са 6:3.

У другом се Тим вратио. Неколико гемова се у том сету играло на разлику, а одлучујући ударац је задао аустријски играч у 12. гему када је одузео сервис Димитрову и брејк лопту уједно претворио у сет за 7:5.

Димитров ту није посустао, до краја је освојио укупно 24 винера, а део њих му је помогао да још два пута направи брејк у трећем сету, што је уз један претрпљен било довољно да победи и бар тренутно се нађе на челу групе у којој су поред њега још и Рафаел Надал и Давид Гофан.

Димитров наредни меч у "Пит Сампрас" групи игра против Давида Гофана, а Тим ће се на терену наћи са Надалом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар