Списак Словеније: Драгић се вратио, играју осморица са ЕП-а!

Шампион Европе креће у квалификације за Мундобаскет.

Кошарка 16.11.2017 | 15:45
Списак Словеније: Драгић се вратио, играју осморица са ЕП-а!
Списак кошаркаша на које рачуна у квалификацијама за Мундобаскет је објавила и Словенија. Шампион Европе не рачуна на четворицу играча са претходног Евробаскета, али рачуна на осморицу  репрезентативаца са тог првенства.

Нови селектор Радо Трифуновић је на списак за квалификационе дуел против Белорусије и Шпаније ставио 14 кошаркаша. Нема најбољег играча Горана Драгића који се опростио од репрезентације, али се зато вратио његов брат Зоран. Он није учествовао на Евробаскету, а добио је дозволу миланског Арманија јер у италијанском клубу не рачунају озбиљно на њега. Од евролигаша су ту још Едо Мурић из Анадолу Ефеса и млади дебитант Јурај Мацуракоји је члан Басконије али није у првом тиму шпанског клуба.

Из шампионског тима са Евробаскета су ту Јака Блажич који игра сјајно у Андори, КлеменПрепелич из Левалоа, Влатко Чанчар из Меге, као и Жига Димец, Саша Загорац, Матиц Ребец иГашер Видмар.

Због обавеза у својим клубовима, нису могли да се одазиву Лука Дончић, Алексеј Николић и Ентони Рендолф.

Списак Словеније:

Јака Блажич (Андора), Влатко Чанчар (Мека Бемакс), Жига Димец (Крка), Зоран Драгић(Армани), Грегор Хорват (Олимпија), Миха Лапорник (Лашко), Јуриј Мацура (Басконија), ЕдоМурић (Анадолу Ефес), Клемен Препелич (Левалоа), Матиц Ребец (Јенисеј), Лука Рупник(Фуенлабрада), Жан Марк Шишко (Илирија), Гашпер Видмар (Банвит), Саша Загорац (Шопрон).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар