Нереални проценти Јокића на старту сезоне!

Кошаркаш Денвер Нагетса Никола Јокић има фантастичан почетак своје треће сезоне у најјачој лиги на свету.

Кошарка 14.11.2017 | 22:15
Нереални проценти Јокића на старту сезоне!
Српски кошаркаш један је од најзаслужнијих за одличну игру Нагетса у последњих седам-осам утакмица, а све се јасно види у његовим процентима из игре и са линије за слободна бацања.

Денвер је тренутно трећа екипа Запада и само су Голден Стејт Вориорси и Хјустон Рокетси испред тима Мајка Мелоуна.

Највеће заслуге иду играчима које предводи Јокић. Бивши играч Меге на 13 одиграних мечева има просек од 17,2 поена, 12 скокова, 4,8 асистенција, 1,5 украдену лопту и 0,6 блокаду.

Уз све то Јокић шутира невероватно – 52 одсто из игре, 43 одсто за три и 89 одсто са пенала чиме долазимо до поенте текста.

У историји НБА лиге само седморица играча успела су да на крају сезоне имају учинак од 50-40-90 (укупно из игре, за три и са пенала) и то су: Стеф Кари, Кевин Дурент, Реџи Милер, Стив Неш, Лери Бирд, Дирк Новицки и Марк Прајс.

Ово је веома редак клуб играча јер се оваква статистика не виђе сваке сезоне, штавише, ретко се и виђа.

Одиграно је тек 13 мечева у години и има их још 69, очекивано је да Јокићу опадне мало проценат, међутим са којом лакоћом, смиреношчу и великом дозом несебичности игра српски кошаркаш све је могуће.

У досадашњем делу сезоне само петорица играча шутирају 50-40-85 из игре – Дурент, Јокић, Фурније, Снел и Мекдермот. Још је далеко, али уколико би Јокић на крају сезоне успео да има 50-40-90 постао би тако први центар у историји НБА којем је то успело.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар